madagascar3 4 Napisano 16 Września 2019 Udostępnij Napisano 16 Września 2019 (edytowane) Witam,Od kilku dni mam problem z kartą graficzną. Czasami podczas grania w gry pojawia się czarny ekran następnie śnieżenie (jak w starych telewizorach podczas braku sygnału) a słuchawkach wydobywa się dziwny dźwięk. Problem występuje w nowszych grach (War Thunder),bardzo "starych" (Cultures 2) jak i podczas oglądania filmów na YouTube - trudno uchwycić ten moment więc nie mam go nagranego ale dzisiaj pojawiło się kolejne zjawisko: https://gfycat.com/disfiguredfaintindigowingedparrot To zjawisko (nie wiem jak to inaczej nazwać) występuje tylko w grze, na pulpicie wszystko w porządku. Migający ekran nie jest spowodowany aparatem. Sterowniki zmieniane na najnowsze jak i trochę starsze i zero efektu. Karta nie była podkręcana, na GPU miała zmniejszone napięcie o 50mV. Przywracanie ustawień nie pomogło.Karta graficzna: ASUS Radeon Dual RX 480 8GBCPU: AMD Ryzen 5 1600 RAM: Corsair 8GB 3000MHz Płyta główna: ASUS PRIME B350-PLUS Zasilacz: Corsair VS550 Karta graficzna jest jeszcze na gwarancji ale te dziwne zjawiska nie pojawiają się za każdym razem więc nie wiem jak to dobrze udokumentować żeby karta nie została odesłana z powrotem z informacją że jest sprawna - ktoś zgłaszał podobne problemy z pozytywnym skutkiem? EDIT: Czasami podczas grania w gry pojawia się czarny ekran następnie śnieżenie (jak w starych telewizorach podczas braku sygnału) a słuchawkach wydobywa się dziwny dźwięk. Zauważyłem, że podczas przewijania na YouTube również pojawia się ten sam dziwny dźwięk w słuchawkach. Edytowane 16 Września 2019 przez madagascar3 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 16 Września 2019 Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Masz możliwość próby na innym przewodzie? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AdineX2 76 Napisano 16 Września 2019 Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Masz możliwość próby na innym przewodzie?Właśnie, może coś z portem nie tak w karcie lub monitorze. Jeżeli okaże się, że port w karcie nie działa poprawnie można śmiało zanieść na reklamację Cytuj Link to post Share on other sites
madagascar3 4 Napisano 18 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Okej dzięki za pomoc Kabel wymieniony i zmieniłem port w karcie i na razie wszytko okej Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts