lolekw660i 54 Napisano 6 Września 2019 Udostępnij Napisano 6 Września 2019 (edytowane) Witam PanowiePotrzebuje zestaw do 1500zł do gier, znajomy mnie poprosił żebym jego synowi złożył kompa a ja już dawno nie śledziłem nowinek ani nie orientuje się co jest teraz dobre no i budżet nie za wielki. Wdzięczny będę za pomoc Zastosowanie komputera :Gry Maksymalna kwota :1500zł ( ale coś wspominali że może 1700zł ) Kiedy zamierzam kupić komputer? :po 10 września (WYPŁATA ) Których części potrzebuję :Buda Czy będę podkręcać sprzęt? :Nie Rozdzielczość mojego monitora i model : 2x 1080p Specjalne wymagania : Nowy i żeby części były z jakiegoś sklepu internetowego typu x-kom Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : dysk ssd stary kingstona ale myślę, że nowy potrzebuje bo nie wiadomo ile tamten pochodzi. Własna propozycja zestawu : Brak Inne : Edytowane 6 Września 2019 przez lolekw660i Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 6 Września 2019 Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Używki wchodzą w grę? Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 6 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Musi być nowy bo młody sprzęty elektroniczne zjada Kupili młodemu tableta to 3dni pochodził Link to post Share on other sites
Presidente 177 Napisano 6 Września 2019 Udostępnij Napisano 6 Września 2019 To tym bardziej używki jak nie dba... Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 7 Września 2019 Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Jak w 1700 zł ma się zmieścić także jakiś dysk (hdd/ssd) to kartę graficzną trzeba wziąć używaną. https://www.morele.net/inventory/info/31746b6d/ 1 Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2019 (edytowane) To tym bardziej używki jak nie dba... Wydaje mi się że lepiej nówki bo jak coś narobi to zostanie gwarancja @Artok Całkiem fajny zestaw, z pewnością jemu wystarczy a dysk na razie włoży swój ssd 120gb a za jakiś czas na urodziny lub odłoży sobie pieniądze i dokupi większy dysk. Przedstawiłem znajomemu ten zestaw i raczej jutro już zamówią. Dzięki za pomoc i temat można zamknąć. Edytowane 9 Września 2019 przez lolekw660i Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 9 Września 2019 Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Ram może zostać zastąpiony nieco tańszym i minimalnie szybszym https://www.morele.net/pamiec-ballistix-ballistix-sport-lt-ddr4-8-gb-3000mhz-cl15-bls8g4d30aesbk-5675571/ Link to post Share on other sites
Jandert 2 Napisano 9 Września 2019 Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Wydaje mi się że lepiej nówki bo jak coś narobi to zostanie gwarancja @Artok Całkiem fajny zestaw, z pewnością jemu wystarczy a dysk na razie włoży swój ssd 120gb a za jakiś czas na urodziny lub odłoży sobie pieniądze i dokupi większy dysk. Przedstawiłem znajomemu ten zestaw i raczej jutro już zamówią. Dzięki za pomoc i temat można zamknąć. Tylko jak kupujesz w jednej kości to ram będzie wolniejszy więc albo zamień na 2x4 gb albo musi młody dokupić kolejne 8 gb za jakiś czas(około 180 zł wyjdzie)A ssd to na spokojnie dokupi pózniej 256 gb(około 140 zł) i mu wystarczy do szczęścia taki zestaw. Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 10 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Z czasem sobie młody dołoży więcej ramu i pojemniejszy dysk ale na ta chwile i tak znajomy mówił że trochę i tak już naciągnął budżet ram i dysk nie jest drogi a co raz bliżej do świąt wiec pewnie na święta dostanie kolejnego upgrada Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 10 Września 2019 Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Z czasem sobie młody dołoży więcej ramu i pojemniejszy dysk ale na ta chwile i tak znajomy mówił że trochę i tak już naciągnął budżet ram i dysk nie jest drogi a co raz bliżej do świąt wiec pewnie na święta dostanie kolejnego upgrada Skoro tak to opcja z APU wydaje się dośc sensowna - looknij. https://www.youtube.com/watch?v=1YRKOoreDqg w takim wypadku nie żadne elementum 350W, Vero M2/L2 600W Link to post Share on other sites
Recommended Posts