przemekamag 0 Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Koledzy, Poszukuję dysku twardego do laptopa HP Omen 2017. Cel: system operacyjny Windows 10plus maksymalnie 2 gry na raz i pakiet biurowy Libre. Rozmiar dysku: 240-500 GB Budżet: chciałbym się zamknąć w kwocie do 300 zł - cena poniżej 1 zł za GB Gdzie? Najlepiej zamówienie online i odbiór osobisty w stylu X-kom. Dziękuję i pozdrawiam Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 ale trochę bardziej szczegółowo, co to dokładnie za modele, abym mógł znaleźć czy wspiera NVMe i ma złącze M.2 (i jakie złącze M.2 dokładnie) muszę się upewnić, bo to że zgaduję, że ma obrócone złącze M.2 klucz M 2280 z wsparciem NVMe nie wystarcz, muszę mieć pewność, zmami polecę. Cytuj Link to post Share on other sites
przemekamag 0 Napisano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Dziękuję za odpowiedź!Model laptopa:OMEN by HP - 15-ce031nw Zgodnie z opisem:Możliwość montażu dodatkowego dysku M.2 PCIe/SATAWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Czy mogę jeszcze raz poprosić o pomoc w doborze dysku? Z góry dziękuje. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 9 Września 2019 Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Oczywiście na stronie HP nic nie znalazłem (w X-kom rzeczywiście pisze to co wkleiłeś), otwórz go tam gdzie jest M.2 i zrób zdjęcie złączu M.2 tak aby było widać piny po obu stronach. Zobacz też czy masz śrubkę montażową M.2 i w jakiej odległości jest otwór powinien być na około 8 cm. stawiam że ma NVMe bo to chipset HM175 z i7-7700HQ Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 9 Września 2019 Udostępnij Napisano 9 Września 2019 @kokosnh tam jest odwrócone m.2 sata+pci-e, dodatkowo fabryczny termopad w lapku więc wszystko bez radiatora podejdzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie przemekamag 0 Napisano 10 Września 2019 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Dziękuję za pomoc. Stanęło na: PNY 250GB M.2 PCIe NVMe XLR8 CS3030 i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts