BARTOL48 818 Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Szukam jakiegoś programu, który zrobi mapkę sieci. Coś takiego jak w Windows 7 w 'centrum sieci i udostępniania' było pokaż mapę. W W10 już tego nie ma a chciałbym aby jakiś program przeskanował sieć i wykazał ile komputerów, switchy itp. Cytuj Link to post Share on other sites
hiigara 3 Napisano 30 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Poszukaj rozwiązań do audytu sieci. Cytuj Link to post Share on other sites
WPRD700 230 Napisano 30 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Cisco Packet Tracer, Mikrotik The Dude albo Nagios. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 31 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 a jeśli zależy Ci na czymś prostym aby po skanował co masz pod jakim adresem w sieci to ściągaj advanced ip scaner Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Advanced IP Scanner znam ale on nie pokazuje np switchy. Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 Ja mam też pytanko. Możecie polecić jakąś aplikację do pingowania sieci? Ważne, żeby aplikacja to biła z automatu co powiedzmy 5 minut i żeby aplikacja generowała jakieś przejrzyste logi lub wysyłała emaila w razie problemów. Mam w firmie 3 lany, ponad 200 hostów (komputery, drukarki, kamery IP telefony) no i sprawdzanie Ip scannerem już się robi upierdliwe. Aplikacja może być pod Windowsa, linuxa lub coś typu virtual appliance. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 Zabbix? Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Ja mam też pytanko. Możecie polecić jakąś aplikację do pingowania sieci? Ważne, żeby aplikacja to biła z automatu co powiedzmy 5 minut i żeby aplikacja generowała jakieś przejrzyste logi lub wysyłała emaila w razie problemów. Mam w firmie 3 lany, ponad 200 hostów (komputery, drukarki, kamery IP telefony) no i sprawdzanie Ip scannerem już się robi upierdliwe. Aplikacja może być pod Windowsa, linuxa lub coś typu virtual appliance. Smokeping Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Zabbix? Fajne tylko szukam coś prostego na windowsa i darmowego. Coś, co zapinguje sieć i zbierze do kupy z uwzględnieniem switchy. Taka prosta funkcja jak było w W7 a nie kombajny czy profesjonalne oprogramowanie do skanowania, monitoringu sieci czy audytów. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts