MatiiRcJ 0 Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Witam. Mam kolejny problem, z dłuższego czasu zlewałem to jak było ustawione byle by chodziły i głośniki i słuchawki jednak teraz chciałem to ustawić należycie. Mam słuchawki Koss UR40(panel przedni) i zwykłe głośniki Creative(tylny panel). Wcześniej miałem ustawione że panel tylny to słuchawki a panel przedni to wyjście na głośnik przedni mimo iż na odwrót podpięte. Problem polega na tym że nie umiem ustawić 2 urządzeń domyślnych, (nie wiem czy wgl tak się da) a przełączanie ręcznie za każdym razem było by głupie. Sys: Win7 Audio: Realtek HD audio http://img42.imageshack.us/img42/7764/72074145.jpg @: Zapomniałem dodać że jak w panelu Realteka daje równoczesne odtwarzanie to po kliknięciu OK słychać przez 1 równocześnie a później tylko na słuchawkach Edytowane 1 Czerwca 2011 przez MatiiRcJ Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Ale po co Ci 2 urządzenia domyślne? Wystarczy ustawić w panelu realteka, że automatycznie ma wyciszać tylny panel po podłączeniu urządzenia do panelu przedniego. W momencie gdy podłączysz słuchawki, dane wyjście automatycznie stanie się domyślne. O ile pamiętam ustawia się to gdzieś w zakładce mixer. Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam. Mam kolejny problem, z dłuższego czasu zlewałem to jak było ustawione byle by chodziły i głośniki i słuchawki jednak teraz chciałem to ustawić należycie. Mam słuchawki Koss UR40(panel przedni) i zwykłe głośniki Creative(tylny panel). Wcześniej miałem ustawione że panel tylny to słuchawki a panel przedni to wyjście na głośnik przedni mimo iż na odwrót podpięte. Problem polega na tym że nie umiem ustawić 2 urządzeń domyślnych, (nie wiem czy wgl tak się da) a przełączanie ręcznie za każdym razem było by głupie. Sys: Win7 Audio: Realtek HD audio http://img42.imageshack.us/img42/7764/72074145.jpg @: Zapomniałem dodać że jak w panelu Realteka daje równoczesne odtwarzanie to po kliknięciu OK słychać przez 1 równocześnie a później tylko na słuchawkach Nie da się ustawić dwóch urządzeń domyślnych, tak jak wyżej, możesz ustawić auto wykrywanie podłączonych urządzeń w Manager Audio Realtec i wtedy automatycznie będzie cie przełączało z jednego trybu do drugiego Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Hmm jak dobrze rozumiem, zależy Ci na tym by móc korzystać z dwóch urządzeń w tym samym czasie bez ciągłego grzebania w ustawieniach i podłączania/wypinania słuchawek/głośników? Ja mam ustawione w taki sposób: http://img98.imageshack.us/img98/7122/realtek.jpg Uploaded with ImageShack.us Wszystko podpięte bezpośrednio pod płytę główną. W momencie gdy chce słuchać muzyki przez słuchawki po prostu wyłączam głośniki, gdy na odwrót włączam głośniki a słuchawki maksymalnie wyciszam pokrętłem Edytowane 28 Czerwca 2011 przez SP1DER987 Cytuj Link to post Share on other sites
MatiiRcJ 0 Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hmm jak dobrze rozumiem, zależy Ci na tym by móc korzystać z dwóch urządzeń w tym samym czasie bez ciągłego grzebania w ustawieniach i podłączania/wypinania słuchawek/głośników? Wlasnie oto mi chodzi tylko ze na win7 zeby gralo trzeba ustawic urzadzenie domyslne. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts