lonialomax 806 Napisano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Jeśli funkcja sterowania HDMI jest aktywna, priorytet uzyskuje ustawienie TV audio. Jeśli urządzenie jest włączone a parametr “Wyj. HDMI Audio” jest ustawiony na “TV”, dźwięk wyprowadzany jest w postaci dwukanałowej przez złącze HDMI OUT. Funkcja ARC ma być wyłączona co jest domyślnym ustawieniem.Kiedy funkcja “Sterowanie HDMI” ma ustawienie “Włącz”, ustawienia “ARC” automatycznie przyjmują wartość “Włącz” Wybór sygnału AudioOPT1 (Optyczny) / OPT2: Przypisz cyfrowe złącze wejściowe audio do wybranego źródła.Ustawienie trybu wejściowego audio dla różnych źródeł sygnału.Normalnie zalecamy ustawienie trybu wejściowego audio na “Automatyczna”.Automatyczna (Domyślne):Automatycznie wykrywa źródło sygnału i rozpoczyna odtwarzanie. HDMI: Odtwarza tylko sygnały z wejść HDMI.Cyfrowe: Odtwarza tylko sygnały z cyfrowych wejść dźwięku.Analogowe: Odtwarza tylko sygnały z analogowych wejść dźwięku. Jeżeli nic nie przestawiałeś w ustawieniach połączenie optyczne powinno działać na domyślnych. Edytowane 9 Czerwca 2019 przez lonialomax Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 nie mam w ustawieniach dźwięku S/SPDIF tylko sam realtek. Ale masz "Realtek Digital Output", a to jest właśnie optyk. Kliknij na tym urządzeniu PPM i wybierz "Ustaw jako urządzenie domyślne". Cytuj Link to post Share on other sites
Bartas89 117 Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Nie, nie zwalczę tego. Cały weekend nad tym siedzę i nie ma dźwięku. Jutro wołam informatyka żeby mi to zrobił. Dzięki wszystkim za dotychczasową pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
czeczoczu 0 Napisano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Miałem podobny problem i też bez pomocy fachowca się nie udało, coś tam niby próbowałem, ale koniec końców skończyło się na pomocy specjalisty Cytuj Link to post Share on other sites
Bartas89 117 Napisano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Miałem podobny problem i też bez pomocy fachowca się nie udało, coś tam niby próbowałem, ale koniec końców skończyło się na pomocy specjalisty A nie pamiętasz co Twój specjalista zrobił, że zaczęło działać? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts