Kaleen2 0 Napisano 27 Maja 2019 Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Witam, jestem nieszczęsnym posiadaczem tableta Windows Essentiel B Pctab 1001'2 Po ponownej instalacji systemu Windows spowodowanej licznymi błędami w poprzedniej wersji, sterowniki jakie posiadam są wadliwe, dokładniej to nie działa poprawnie dotyk. W poprzedniej wersji dotyk powodował kompletne zawieszanie się systemu, naprawienie możliwe wyłącznie poprzez przycisk uruchamiania. Aktualnie sterowniki instalują się automatycznie, z pomocą zestawu, który znalazłem do z3735f, którego również wcześniej używałem, z tą różnicą, że dotyk jest obrócony i oś C działa jak oś Y i na odwrót, freezy dalej są obecne. Nie da się tego naprawić poprzez kalibrację, plik touchscreen.gt. Wszelkie takie działania powodują, że przy granicy ekranu są miejsca kompletnie nieczułe na dotyk, nie funkcjonują prawidłowo. Chciałbym się dowiedzieć, gdzie mógłbym ewentualnie znaleźć prawidłowe sterowniki do tego urządzenia pod Windows 10,lub jak naprawić wadliwe działanie dotyku? Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 28 Maja 2019 Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Jakie sterowniki zainstalowałeś i skąd je masz? Czy posiadasz jakąś specyfikację do tego sprzętu? Cytuj Link to post Share on other sites
Kaleen2 0 Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 Sterowniki jakie udało mi się zdobyć są z paczki Intela dla z3735f. Pełna specyfikacja : Intel atom z3735f 2gb ram 32GB eMMC 10.1 cala 1280x800 64Hz, rozdzielczość powierzchni dotykowej 640x480 Wadliwe sterowniki powodujące obrót ekranu znajdują się w bazie sterowników Windowsa, który sam, automatycznie po włączeniu internetu instaluje, jednak sterowniki z paczki na poprzednich wersjach systemowych z początku nie działały, dopiero po przeszukaniu najnowszych przy użyciu driver boostera "działały", z tymi freezami Zapomniałem dodać, Tablet-laptop Essentiel B Pctab 1001'2 Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 Bardziej chodzi o to co widzi w menedżerze zadań system. Poszukaj tam za tym panelem dotykowym(urządzenie wejścia, kontroler na usb itp.). Ze sprzętami tych niby-firm jest zawsze tego typu problem że ciężko o sterowniki. "Producent" nie ma nawet swojej strony ze sterownikami z tego co zauważyłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts