specodpopisu 0 Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Budżet : +/- 200zł Jakiej myszki obecnie używasz : Genesis G33 Jaką masz obecnie podkładkę : Genesis M22 Z jakich wartości DPI korzystasz : 1200 Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS : 10cm W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły) : FPS - csgo Ile przycisków używasz w myszce : 2 główne + 2 boczne Chwyt : palm/fingertip Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1) : 1+2+2 Wielkość dłoni (cała dłoń i od czubka palca środkowego do kciuka : 15cm Dlaczego chcesz zmienić mysz : Moja obecna ma zniszczone ślizgacze Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy) : brak Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Glorius model o Cytuj Link to post Share on other sites
specodpopisu 0 Napisano 23 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Glorius model o Premiera 18.06.2019 Cytuj Link to post Share on other sites
Mamut1337 28 Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 W x-komie to nie ona już jest? Cytuj Link to post Share on other sites
specodpopisu 0 Napisano 23 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 W x-komie to nie ona już jest? Jest ale w przedsprzedaży można kupić ale wysyłają później po 18/06 chyba Cytuj Link to post Share on other sites
pitrek46 18 Napisano 24 Maja 2019 Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Kup sobie Logitech G102 / 203 , lepszej i wygodniejszej myszki nigdy nie miałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 24 Maja 2019 Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Jeżeli skrupulatnie zmierzyłeś dłoń, a wynik jest prawdomówny, to... Glorious Model O, jest to mysz wierna konturom Zowie FK1 - kształt naprawdę przyprawia o rozgoryczenie, jednoznacznie odraczam od wyboru owej myszy dla fingertipa; scroll jest za nisko, lokacja przycisków bocznych nie jest nazbyt ergonomiczna. OEM zdaje się być tą samą manufakturą, która dostarczyła modeli Genesis - Xeon 750 i Krypton 770, nie oczekuj jakości estymy Steelseries tudzież niektórych myszy Logitecha. Logitech G102 (opis kształtu): https://bit.ly/2M404QA Roccat Kone Pure Owl-Eye (opis kształtu): https://bit.ly/2QocFga Cooler Master MasterMouse S: https://bit.ly/2Woikbi Zaznaczam wyjątkowo rachityczną jakość, kształt jest naprawdę wielkim panaceum. Cytuj Link to post Share on other sites
specodpopisu 0 Napisano 24 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 (edytowane) Możliwe, że źle zmierzyłem ale 15cm mam od czubka palca do kciuka a 18cm ma cała dłon Patrzyłem na myszki ale nie wiem którą wybrać. Chciałbym ale myszka miała topowy sensor i była w miare wytrzymała. EDIT : Rival 300/310/600 - odklejające się boki myszki, zwiększone pocenie się dłoni, przewód taki sobie (bez szału) DM1 FPS - plastik, plastik i jeszcze raz plastik, ponadto kształt nie odpowiada wręcz utrudnia chwytowi fingertip dojścia do rolki. Podświetlenie jest i tylko jest, szału nie robi. Ponoć są dość wysokie różnice pomiędzy DPI różniące się na tyle aby można było to zauważyć. Hyperx pulsefire fps pro - mało recenzji i trzeba szukać po angielskich stronach, ponoć boki myszki to prawie to samo co te dodatkowe klawisze do klawiatur hyperx alloy, które są niewygodne i bardzo szybko się pocą palce, jeśli to ten sam materiał to myszka będzie pełna w pocie. Logitech g403 - słaby kabel dosyć sztywny i twardy, przyciski posiadaja mankament przycisków głownych i w niektórych miejscach inaczej sie chodza. Przeciętny materiał gumowany na bokach myszki Sprawdzałm też g603 hero jednak jest to dosyc droga myszka tak samo rival 600 Zastanawiam się którą wybrać bo innych myszek się nie opłaca albo nie słyszałem o innych. Którąś z tych będę musiał wybrać. Edytowane 24 Maja 2019 przez specodpopisu Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 25 Maja 2019 Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 "Zastanawiam się którą wybrać bo innych myszek się nie opłaca albo nie słyszałem o innych. Którąś z tych będę musiał wybrać." Logitech G102, to świetna mysz lokacji budżetowej. Wspólną cechą wszystkich wymienionych w wątku myszy Logitecha, jest enkoder Kailha, szacowany na dwieście tysięcy przekręceń (jest to relatywnie niewiele, w praktyce zazwyczaj znacznie więcej), którego charakterystyka, jest naprawdę wieloraka, nawet w tych samych modelach, ogólnie rzecz można, iż jest poprawny. Kolejną rzeczą, są zastosowane przełączniki "SMD Tactile" pod scrollem, których problem jest uwydatniony w tym wątku: https://bit.ly/2wj5cp8 Poboczne wykorzystanie przełączników Kailha o żywotności trzech milionów kliknięć, jest wyłącznie "okej". Roccat Kone Pure Owl-Eye, to mysz wysoce jakościowa. Enkoder ALPS, jest częścią ogromnej rewerencji scrolli Roccata. Drugoplanowe przyciski, zostały wspomożone mikro-przełącznikami TTC Red i TTC Blue, datowanych na pięć i osiem milionów kliknięć - jest to stosowna selekcja przełączników. Wielokrotnie zalecałem tę mysz dla chwytu fingertip, jest to z pewnością relewantna pozycja. "Rival 300/310/600" - Jeżeli dobitnie wspomagają potliwość, odraczam, jest to nierzadki zarzut pod adresem silikonowych boków. "DM1 FPS" - Jakość jest poprawna, należy się spodziewać takiego szczebla, po OEM-ie chińskiego Motospeeda. Prawdopodobnym jest, iż Glorious również będzie bliźniaczo wykonany. Szkopuł za nisko osadzonego scrolla, przytoczyłem w pierwszym poście - petryfikuję znowuż, by nie zalecać myszy po omacku, podpierając się wysoce stronniczą percepcją. "Hyperx Pulsefire Fps Pro" - W podlinkowanym wątku witryny "test-gear", wspomniana została kaprawa waga myszy tak pomniejszych rozmiarów, opinię możesz ujrzeć na pierwszej stronie tematu. "Logitech G403" - fluktuacja nacisku miejsc różnych, jest znamienną cechą przycisków odseparowanych od konstrukcji. Cytuj Link to post Share on other sites
marand97 0 Napisano 27 Maja 2019 Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Do CS go polecałbym DM1 FPS. Poczytaj sobie o niej: http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/dream-machines-dm1-fps/ i obejrzyj: Cytuj Link to post Share on other sites
Kathevir 7 Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Co do tej glorious O https://www.x-kom.pl/p/485970-myszka-przewodowa-glorious-pc-gaming-race-model-o-matte-black.html to widziałem, że ktoś w komentarzu w -komie pytał, że niepraktyczna bo ciężko utrzymać w czystości. Co myślicie? Faktycznie, przez te dziurki może wpadać kurz, paprochy itp Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts