Succubus 6185 Napisano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Testowaliście może stery 20.8.1? Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Ja testuje i oprócz trochę wyższego fps w Warzone nie wiedze jakiejś wielkiej różnicy. Ja generalnie ze sterami nie mam problemu. U mnie wszystko chodzi stabilnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Nowy przeciek nt. Big Navi: co najmniej DWA osobne modele, odpowiednio 16 i 12GB VRam https://wccftech.com/amd-radeon-rx-big-navi-gpu-16-gb-12-gb-memory-graphics-cards-rumor/ Edit: zje*ane autouzupełnienie Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Rebelmind 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Od kilku premier kart AMD mam takie uczucie - że wreszcie to będzie to, że teraz będzie to ten chip, który namiesza na rynku gpu. Ciągle czegoś brakuje, więc się teraz nie jaram, czekam spokojnie i zobaczę jak będzie. Ja testuje i oprócz trochę wyższego fps w Warzone nie wiedze jakiejś wielkiej różnicy. OK, thx. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Od kilku premier kart AMD mam takie uczucie - że wreszcie to będzie to, że teraz będzie to ten chip, który namiesza na rynku gpu. Ciągle czegoś brakuje, więc się teraz nie jaram, czekam spokojnie i zobaczę jak będzie. OK, thx. To TA jesień. A ja nadal nie wiem czy brać tego strixa chyba kupię bo wyjdzie jakieś 1400 licząc ze sprzedam gry po 100zl, a RDNA2 chyba od razu nie wypuści mid endu tylko powalczy w high? Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez uberas Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Wydaje mi się że średnia półka dopiero w 2021 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 @Up niestety, prawdopodobnie w tym roku TYLKO high end od AMD. Z tego też powodu podobnież NV miałaby przyspieszyć premierę 3060 (październik/listopad) co by skorzystać z okazji i zrobić mocne pier*olnięcie w segmencie średnim (i jednocześnie przy braku konkurencji pocisnąć i tutaj z ceną). W związku z tym kupowanie Strixa za ~1400 wcale może w perspektywie 3 m-cy nie okazać się takim hiper-dealen. To TA jesień. Jeżeli plotki o RTX 3090 się potwierdzą to moim zdaniem taki ruch oznacza, że NV na poważnie bierze słowa Czerwonych nt. Big Navi. Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Zamówiłem, żeby mieć z głowy ale potem chciałem wypełnić formularz i powiem otwarcie - NIGDY nie kupię już nic od ASUSA. Ten regulamin jest tak skonstruowany ze *while stock last - ALE gdzie informacja o stock? Na dobra sprawę mogą odrzucić wszystkim ten cashback. Podziękowałem, już zamówienie anulowane. Gdzieś mam Asusa Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Miałem strixy ale nV i były bardzo dobre (ale to nV), a co do amd - to dla mnie nic poza sapphire nie istnieje. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Asus przy Radeonach to KPINA i skok na kasę. To nawet nie stało obok wersji NV A cyrk z Cashback od nich też przerabiałem (do teraz czekam na tę kasę). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 A cyrk z Cashback od nich też przerabiałem (do teraz czekam na tę kasę). czyli nic innego jak jawne walenie w gumę. Dobrze wiedzieć, gdyby mnie miało kiedyś coś podkusić. Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Asus przy Radeonach to KPINA i skok na kasę. To nawet nie stało obok wersji NV A cyrk z Cashback od nich też przerabiałem (do teraz czekam na tę kasę). Tylko widzisz może u Ciebie nie było tej klauzuli. Tutaj jest napisane, ze to loteria i jak będzie stock to będzie jak nie to nie - gamble czy dostaniesz Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 No właśnie u mnie nie było loterii? W warunkach akcji było, że po zatwierdzeniu zgłoszenia (konkretny produkt, z partnerskiego sklepu) nic tylko czekać na zwrot. No to czekam™... Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisz do supportu, może im się "zapomniało" Cytuj Link to post Share on other sites
Telpher 5 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Jak sprawdzić czy to strix poprawiony czy do poprawy? Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Sprawdzić temperatury Wstrzymajcie się z zakupami, czekamy na 5700 za 1200 złotych tak jak to było z Vegami 56 Cytuj Link to post Share on other sites
Telpher 5 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Ja już kupiłem i mam w kompie Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Sprawdzić temperatury Wstrzymajcie się z zakupami, czekamy na 5700 za 1200 złotych tak jak to było z Vegami 56 Za 1250 to już były, teraz 800-1000 poproszęI ŻEBY NIE BYŁO: https://pricespy.co.uk/computers-accessories/computer-components/graphics-cards/pci-express/msi-radeon-rx-5700-gaming-x-hdmi-3xdp-8gb--p5187720/statistics Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez uberas Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Za 900 parę był w Sferisie w połowie lutego. Sam się wówczas spóźniłem o 5 minut, gdyż przechodzałem się wtedy po muzeum. Wykupili wszystkie na pniu Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Artok Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Według mnie nie ma sensu kupować nadchodzących kart. W kolejnym roku mają się pojawić przecież nowe. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 TSMC nie nadąży z produkcją rok do roku Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Według mnie nie ma sensu kupować nadchodzących kart. W kolejnym roku mają się pojawić przecież nowe. Rozumiem trochę co chcesz przez to powiedzieć i tak jak rok temu kupiłem rx580 na okazji nowego Sapphire pulse za 500zl Chociaż wszyscy mówili żeby czekać TM na Navi tak w tym roku wychodzą konsole i historycznie zawsze ciągnęły ze sobą duży przyrost wydajności w pecetowych odpowiednikach wiec IMO warto w tym roku szczególnie ze ceny są śmieszne - przecież rx5700xt wychodził w cenie 1700-1800zl a za ile można go kupić dzisiaj? Może stówkę mniej Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 5700 XT za najbardziej podstawowe wersje autorskie chodził od 1850 w górę, referent stówkę taniej a polecane modele lekko ponad 2000. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Słuchajcie, dziś robiłem mały remanent w swojej graciarni (czyt. pokoju gdzie mam pc) i znalazłem gtx 1060. No i przyszła mi do łba taka myśl - czy nie można by jej używać jako akcelerator cuda (bo jednak tych cudów w niektórych aplikacjach trochę brakuje)? Jest trochę softu co z cuda lepiej sobie współpracuje niż z opencl więc może byłby pożytek? Tylko jak później zmusić soft aby korzystał z cuda na karcie, do której nie będzie podłączony monitor (bo ten mam do karty amd)? Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Musiałby ten "Soft" umieć zrobić pożytek z dodatkowej karty (czytaj: wykryć ją i poprosić o dostęp do środowiska, które czyni CUDA . Przypuszczam, że na Linuksie byłoby to do ogarnięcia, gdyby ten Soft na tyle sam z siebie inteligentny by nie był. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts