Skocz do zawartości

Temat o kartach graficznych AMD Navi

Recommended Posts

Nie wiem, ale skoro problem tyczy się radeonów w ogóle, bo nie ma znaczenia czy 580, czy 5700 to jakaś lipa jest.

Zresztą - napiszę w ogłoszeniu - "Jeździć, obserwować" :rotfl:

E:

albo lepiej - "kupujesz radeona, więc jesteś świadomy wszystkich niedogodności jakie dostajesz razem z nim w gratisie" :hahaha:

Dobra - już się nie nabijam, koniec. :x

Edytowane przez Succubus

Nie wiem, ale skoro problem tyczy się radeonów w ogóle, bo nie ma znaczenia czy 580, czy 5700 to jakaś lipa jest.

Zresztą - napiszę w ogłoszeniu - "Jeździć, obserwować" :rotfl:

Ja w crysisa nie grałem wiec nie powiem, ale wątpię tez żeby to był powszechny problem - czemu nikt tego nie nagłaśnia? Rx570 troszke inaczej opisuje ten objaw jednak, nadal może być problem z karta..

Mój rx 580 nitro crashuje regularnie na zwykłym biosie. Na silent jest o wiele lepiej ale daleko do pełnej stabilności, kupiłem po taniości z koparki i raczej nikomu dalej nie sprzedam tylko zostawię sobie jako zapas. RX 5700 XT wziąłem nową ze sklepu ale jak widać w każdej legendzie jest ziarnko prawdy, 2 crashe w ciągu 2 miesięcy. Za pierwszym razem podejrzewałem RAM ale teraz jest stabilny na 100% i dalej jakieś dziwne akcje. Trzeba się chyba pomału rozglądać za Zotaczkiem albo EVGA :D

Edytowane przez zbiku90

Ja w crysisa nie grałem wiec nie powiem, ale wątpię tez żeby to był powszechny problem - czemu nikt tego nie nagłaśnia? Rx570 troszke inaczej opisuje ten objaw jednak, nadal może być problem z karta..

pod win 10 jednak jest problem, wczoraj odpalałem i często dziwne obniżenie użycia gpu i klatki lecą na pysk 

natomiast pod win7 cryengine chodzi dobrze, może dlatego nie nagłośniony problem, gra stara, może ogrywana na starych systemach

tu starsze sterowniki nie pomogły ale przy SGW Contracts jak najbardziej (a problem był ten sam)

pod win 10 jednak jest problem, wczoraj odpalałem i często dziwne obniżenie użycia gpu i klatki lecą na pysk

natomiast pod win7 cryengine chodzi dobrze, może dlatego nie nagłośniony problem, gra stara, może ogrywana na starych systemach

tu starsze sterowniki nie pomogły ale przy SGW Contracts jak najbardziej (a problem był ten sam)

Przecież jak wszedł Windows 10 to graczom odradzano, czemu sądzicie że problemy nie są związane z Windows10?

Wracając do mojego strixa 5700 xt i warzone solucja podana w poprzednim poście likwiduje stuttering. Natomiast mam inny problem, po wyłączeniu kompa monitor się co chwilę wybudza i wyświetla nosignal co skutkuje zuzyciem prądu i na razie wyłączam monitor fizycznie. Jaja jakieś.

Edytowane przez Telpher

A sprobuj zrobić reinstall win 10, jeśli nie szkoda Ci czasu. U mnie pomogło. Na win7 też zauważyłem w wielu grach lepszą wydajność, ale to samo było bodaj w Sniper Ghost Warrior. Chyba też cryengine, nie? I tam wystarczyło dwie opcje w dół obnizyc by karta latała na 100%, ale jakie juz ne pamietam. Na 99% szczegóły/detale otoczenia i coś drugiego, ogólnie zerowy wpływ na jakość obrazu to miało.

Widzę, że nie jestem sam z problemem RX'a 5600XT. Fortnite stracił wydajność po przesiadce z i5 6600k i gtx'a 1060. Próbowałem sterowników 20.4.2, 20.4.1 jak i najnowszych 20.8.3 nic to u mnie nie zmianie gra ustawiona na LOW i mam spadki poniżej 60 klatek (monitor 144Hz). AC Origin tez nie działa za dobrze po wejściu do miasta klatki wahają się miedzy 30-40. Karta działa w połączeniu z Ryzenem 5 2600 i MSI B450 Tomahowk. Zamieszczam video gdzie pokazałem mój problem. Znalazł ktoś rozwiązanie tego spadającego użycia GPU i spadku fps'ów ? 

nie wiem nie gram w ta gre ,moze tez masz awarie...

wiem jedynie co prezentuje ten cpu,zresztą zmieniłeś to widzisz co sie dzieje.

Jakbys tam dolozyl gtxa to wzgledem 6600k moze bylo by nawet troche lepiej a tu wpada narzut i nici z dobrego fps

co do dropów na 2600 i 1600 to jest usiany caly net,ten cpu tak ma

Czyli rozumiem, że nie pogram komfortowo w Fortnita na LOW na stałych 144fps na moim zestawie ? Bardzo dziwne bo patrząc na filmiki ludzi na YT mają oni wyniki ponad 200 klatek bez spadków poniżej 144.

instaluje Fortnite i sprawdzę na 20.4.2 i na tych najnowszych 20.8.3, dam znać czy jest różnica

instaluje Fortnite i sprawdzę na 20.4.2 i na tych najnowszych 20.8.3, dam znać czy jest różnica

Ooooo był bym wdzięczny, tylko ty masz r5 3600 a czytałem w postach wstecz ze własnie połacznie r5 3600 i rx 5600 xt nie powoduje spadków fps. Nie za bardzo mam teraz kasę na wymianę procesora :/

Edytowane przez pycek_boss

Ooooo był bym wdzięczny, tylko ty masz r5 3600 a czytałem w postach wstecz ze własnie połacznie r5 3600 i rx 5600 xt nie powoduje spadków fps. Nie za bardzo mam teraz kasę na wymianę procesora :/

Ciebie tak samo spytam, system czysty, od nowa zainstalowany po montażu nowej karty? Wielu ludzi pyta jakie jest rozwiązanie, a nie robią tego co pierwsze powinno do głowy przyjść.

Tutaj losowy gość z youtube, ta sama specyfikacja i jemu nie dropi nic

Do tego jaki ram masz? Bo może jakiś 2133mhz...

Edytowane przez korzychxp

Ciebie tak samo spytam, system czysty, od nowa zainstalowany po montażu nowej karty? Wielu ludzi pyta jakie jest rozwiązanie, a nie robią tego co pierwsze powinno do głowy przyjść.

Tutaj losowy gość z youtube, ta sama specyfikacja i jemu nie dropi nic

Do tego jaki ram masz? Bo może jakiś 2133mhz...

System po wymianie podzespołów zainstalowany od nowa czyściutki zaktualizowany. Ramy to G skill ripjaws v 2x 8GB 3200Mhz właczone XMP na takie własnie taktowanie próbowałem też bez XMP ramy w banku 2 i 4. Próbowałem z jedną kością ramu nie daje to efektu żadnego.

To trzeba było sobie szukać nvidii do tego cpu ;)

Sprawdź sobie jeszcze vram i hot spot czy nei przekraczają krytycznej temp .Więcej sam nie zrobić oprócz zmiany hardware.

Wez choćby reklamuj to w polskiej rzeczywistości.

PANIE MI DROPI FPS NA FORTNITE :rotfl:

Juz widze :]

Edytowane przez janek20

@pycek_boss

filmik już się ładuje, przy 1080p medium nie zauważyłem żeby były spadki poniżej 150 kl/s, przeważnie jest 170-180 albo więcej

i jeszcze jedna sprawa pycek, przy zen+ dużo dają podkręcone ramki, ja przy swoim 2600 miałem crucialle ustawione na @3400 cl14 i zacieśnione timingi, co się przekładało na 10-15 klatek więcej w grach, a co najważniejsze minimalny fps tak dostał kopa

https://www.youtube.com/watch?v=9yy5-HS9ETo&feature=youtu.be

Edytowane przez k0chan