Tomashec 933 Napisano 25 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Co do tego czujnika to dostałem info od sklepu, że należy go używać wyłącznie w układzie aluminiowymi elementami oraz że nie wszystkie płyny lubią alu ?? jak to się ma do PETG ? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 tu chodzi o korozje chemiczną która powstaje między aluminium a miedzią Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 26 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2019 tu chodzi o korozje chemiczną która powstaje między aluminium a miedzią czyli odpada, bo złączki są z mosiądzu, więc wcześniej czy później będzie korodować... Jest jakaś alternatywa, aby czujnik był w układzie z rurami PETG ? Cytuj Link to post Share on other sites
elder 1291 Napisano 26 Września 2019 Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Barrowch FBFT03 V2-B Acetal więc to samo co w blokach GPU/CPU...luzik. Do pełni szczęścia brakuje aby tu był czujnik temperatury cieczy w loop zintegrowany...ale cóż, chytrusy zrobili go jako oddzielny moduł. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 12 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Moja nowa buda nie chce powstać... Napotkałem problem ze złączkami, tzn. zabrakło mi 4 sztuk, których EK już nie produkuje Czekam na komplet innych, a czas oczekiwania 10-15 dni roboczych Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 2 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 (edytowane) Powracam do mojego builda, po wielu komplikacjach, zmianach, oczekiwań na towar, przyszła pora na montaż tego wszystkiego Na wczoraj wygląda to wszystko tak Jednak mam kłopot w jakiej kolejności najlepiej podłączać wszystko pod wodę... Zbiornik - GPU - CPU - MB - Radiator1 - Radiator2 - Zbiornik ? Czy pomieszać pomiędzy podzespoły wstawić Radiator ? Edytowane 2 Marca 2020 przez Tomashec 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 3 Marca 2020 Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Kolejność w układzie nie ma najmniejszego znaczenia, ciecz tak szybko krąży w układzie że nie robi jej różnicy jaki element jest za którym . Jedyna żelazna zasada to rez->pompa Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 4 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) Kolejność w układzie nie ma najmniejszego znaczenia, ciecz tak szybko krąży w układzie że nie robi jej różnicy jaki element jest za którym . Jedyna żelazna zasada to rez->pompa Mam comobo rez+pompa Nie będzie miało znaczenia to, że jak przedzielę np. CPU oraz MB radiatorem to schłodzi ciecz i będzie lepszy odzysk temperatur na płycie MB ? Edytowane 4 Marca 2020 przez Tomashec Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 nie, różnica temperatur cieczy na wejściu i wyjściu z chłodnicy jest poniżej 1 st Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 nie, różnica temperatur cieczy na wejściu i wyjściu z chłodnicy jest poniżej 1 st Aż tak słabe są chłodnice ? Sądziłem, że są to większe różnice... W taki razie jest sens montować radiatory ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts