testuja 26 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Witam serdecznie, Zastanawiałem się ostatnio nad myszką i ostatecznie decyzja padła na G502. Pozostało pytanie, którą będzie lepsza. Słyszałem, że Hero ma lepszy kabel (bardziej elastyczny, wytrzymały), natomiast ciężko mi znaleźć informacje o sensorze. Pytanie czy kosztem lepszego kabla nie wybiorę gorszego sensora? Prosiłbym o rady i pomoc w podjęciu decyzji. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Według testu w zdrapka action (dawniej cd-action ) myszki różnią się tylko sensorem, na korzyść nowszego hero. Sam posiadam wersję proteus spectrum i jest rewelacyjna(jak w topce). Oba sensory są świetne i w moim przypadku przesiadka na nowszy model nie ma sensu. Przesiadłem się z modelu G402(ah te promocje na PGA ). Co do kabla, nie mam powodu do narzekania, pewnie są bardziej elastyczne kable. Dla mnie jest ok. Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez Vorgenus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
testuja 26 Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Dzięki za odpowiedź! No właśnie z specyfikacji "na papierze" hero niby lepsze, ale cóż. więcej niż 2000dpi to nie będę używał, więc bez różnicy. A ciężko mi znaleźć jakieś testy i recenzje tego hero (sensora). Co mnie bardziej martwi - tutaj nie ma o nim nawet wzmianki, a wiem, że ludzie z tego forum często się posiłkują test-gear'em... Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 PMW3366, to najlepsza ewolucja PMW3360. Wersję dla Logitecha, cechuje kompletny brak smoothingu na wszystkich stopniach DPI, czym mogą pysznić się również ich autorskie konstrukcje - Mercury i jego rozwinięcie, Hero. Dysproporcje, które odczujesz, to zróżnicowane działanie na różnych powierzchniach, Hero jest bardziej tolerancyjny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
testuja 26 Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Hero jest bardziej tolerancyjny. Tak więc Hero pod każdym względem wygrywa? W takim razie jutro go chyba zamówię. Dzięki za informacje. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Leminairre 515 Napisano 7 Kwietnia 2019 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Oba sensory są na tyle świetne, że aspekt techniczny to tylko niuanse. Oczywiście, jak wspomniałem - na naprawdę nietuzinkowych powierzchniach, Hero powinien mieć większą kompatybilność, niemniej jest to dla Ciebie bez różnicy, w końcu nie będziesz używał myszy na przeźroczystym szkle, czy innych powierzchniach niecodziennego użytku. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts