DyndaS 2307 Napisano 29 Marca 2019 Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Witam, Posiadam samsunga 43NU7442, lecz mam problem z przesyłaniem obrazu bezprzewodowo poprzez windowsowe "wyświetlaj na innym ekranie". Czasem TV mi nie wykrywa, czasem wywala error, czasem połączy, ale straszna pikseloza/artefakty i 1 klatka na sekundę nakładająca się jedna na drugą, ale potrafi też w ogóle po chwili rozłączyć. Ogólnie gaśnie mi też monitor na PC i już nie jestem w stanie go uruchomić inaczej niż reset PC. Jakiś pomysł co jest nie tak? Coś z routerem? TV? A może po prostu kwestia odpowiednich ustawień? Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 29 Marca 2019 Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 obstawiam Windowsa Sprawdź połączenie z siecią w ustawieniach TV, potem w ustawieniach routera. Przychodzi mi jeszcze wyłączony Screen Mirroring Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 29 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 (edytowane) Przy TV jest połączenie z siecią, net normalnie działa. Co w routerze moze być nie tak? Ogólnie mam tam praktycznie defalut. Jedynie podstawowe hasła itp. itd. mam ustawione. Asus RT-N12+ Gdzie wyłączony screen mirroring? Próbowałem nawet ustawić zgodnie z tym filmem, ale ten sam problem. Jedna klatka na sekundę i tona artefaktów Edytowane 29 Marca 2019 przez DyndaS Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Obstawiam że TV podłączony przez WiFi? Sprawdź jak będzie na kablu. Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 30 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Po WiFi. Jeśli mówiąc po kablu masz na myśli HDMI, to działa wszystko ok. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Rozumiem że chcesz oglądać filmy z pc lub laptop na TV bez kabla. Samsung nie oferuje WIDI(bezprzewodowego przesyłania obrazu) tylko funkcję WIFI Direct ale musisz mieć również kartę sieciową w komputerze zgodną z tym standardem. Możesz uruchomić serwer DLNA za pomocą dowolnego programu stworzonego do takich celów i udostępniać w sieci multimedia na takim serwerze. Program serwera będzie działał na pc a filmy można oglądać przez sieć. Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 30 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Mam router, który wymieniłem wcześniej. Do PC jestem podpięty od routera kablem. Mobo Asus Z370I Strix. Nie wiem jak w tym modelu co mam, ale normalnie widziałem jak ludzie do samsung TV przesyłali obraz bezprzewodowo poprzez opcję w win10 "wyświetlaj na innym ekranie". Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Kablem mailem namyśli lan podpięty do TV bo karty wifi zwykle w telewizorach są bardzo słabe. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Nie do końca się z tym zgodzę że wszystkie karty wifi w TV są słabe. Korzystam w swoim LG z Wifi i oglądam filmy przez sieć z komputera bez problemu. Ale trzeba mieć dobry router (Asus RT-AC68U). Po kablu tym bardziej nie powinieneś mieć żadnych problemów. Możesz skorzystać UMS https://www.dobreprogramy.pl/Universal-Media-Server,Program,Windows,49084.html i stworzyć sobie serwer na pc. Ja korzystam z JRiver Media Center do obsługi serwera DLNA. Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 31 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Czyli to słabe przesyłanie może być winą słabego routera jakim jest asus RT-N12+? Chciałem przesyłać po prostu pulpit i nawet tego nie jest w stanie dobrze zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Takie przesyłanie obrazu w trybie Klonowania albo Mirroringu się nie sprawdza. Mam WIDI i działało to bardzo słabo. Lepiej funkcjonuje serwer. Albo połączenie przez HDMI. Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 31 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Hmmm... teraz przesyłałem obraz z telefonu do PC poprzez tą opcję "połącz" w windows 10, ale też mi obraz strasznie rwało Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts