Martion 16 Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Cześć, Szukam nowej podkładki pod myszkę (Logitech G500). Od 4 i 3/4 roku korzystam z Razer Goliathus Control Medium. Szukam nowej podkładki ponieważ obecna zaczęła mnie wkurzać - gdy chcę coś dokładnie przesunąć lub gdy celuję w grze to kursor myszki przeskakuje w górę i dół zamiast przesuwać się płynnie. Zastanawiam się czy zostać przy miękkiej podkładce, czy może kupić twardą? Budżet do ok. 150zł. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Z powodzeniem możesz nabyć DM Pada: http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/podkladki/dream-machines-dm-pad/ Pełne zestawienie, gdybyś szukał według szybkości i kontroli: http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/podkladki/zestawienie-podkladek/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
steel116 169 Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Cześć, Szukam nowej podkładki pod myszkę (Logitech G500). Od 4 i 3/4 roku korzystam z Razer Goliathus Control Medium. Szukam nowej podkładki ponieważ obecna zaczęła mnie wkurzać - gdy chcę coś dokładnie przesunąć lub gdy celuję w grze to kursor myszki przeskakuje w górę i dół zamiast przesuwać się płynnie. Zastanawiam się czy zostać przy miękkiej podkładce, czy może kupić twardą? Budżet do ok. 150zł. Z góry dziękuje za pomoc. Lubisz szybkie podkładki czy wolne? Cytuj Link to post Share on other sites
Martion 16 Napisano 27 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) Razer Goliathus Control była pierwszą podkładką przy której zastanawiałem się jaką kupić, wcześniej miałem przypadkowo wybraną Saitek Cyborg V1, a jeszcze wcześniej w ogólne nie miałem podkładki (jeśli dobrze pamiętam; były też krótkie epizody z podkładkami z gazet/czasopism). Tak więc trudno mi odpowiedzieć na pytanie, czy wole "szybkie", czy "wolne" podkładki. Przy użyciu myszki gram głównie w strategie, gry akcji (GTA V itp.) i RPG. Czasami zdarzy mi się zagrać w strzelankę. Edytowane 27 Marca 2019 przez Martion Cytuj Link to post Share on other sites
Mamut1337 28 Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Na ilu DPI pracujesz? I zbliżony sens w grach? Cytuj Link to post Share on other sites
Martion 16 Napisano 27 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Po zmianie monitorów na 1440p zwiększyłem do 2000-2400 DPI, przy 1080p miałem 1100-1400 DPI. Cytuj Link to post Share on other sites
Mamut1337 28 Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 To sporo. Wg mnie przyda się coś wolnego. Z autopsji znam Zowie G-SR i QcK, z czego bardziej polecam te pierwszą; obszycia robią robotę. Ponadto Leminairre podał Ci ranking. I on sam zresztą pokazuje, że G-SR to wolna podkładka ze świetną kontrolą. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
steel116 169 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Nie grasz w FPS'y więc nie potrzebujesz wg. mnie podkładki za 120zł jaką jest Zowie G-SR. Wybrałbym faktycznie DM PAD XL, albo Goliathus Controla Cytuj Link to post Share on other sites
Martion 16 Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Kupiłem Dream Machines DM PAD L. kursor myszki przeskakuje w górę i dół Okazało się że winnym był zakurzony sensor laserowy, po wyczyszczeniu go kursor działa płynnie i dodatkowo myszka nabrała "szybkości", więc będę musiał zmniejszyć DPI. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts