TheMaverickMX 1 Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Witam, mam do was pytanie odnośnie mojego dysku. Chciałbym wiedzieć czy mam się martwić i zbierać kasę na nowy. Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Przechodzone 10k godzin i sektory niestabilne = możesz śmiało rozważać wymianę, a ja osobiście to nawet ją zalecam. Cytuj Link to post Share on other sites
TheMaverickMX 1 Napisano 21 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Obawiałem się tego. Co do przepracowanych godzin, to normalne, że przy tylu zaczynają się dziać takie rzeczy? Ps: Da się coś z tym zrobić, czy lepiej nowy dysk kupić? Cytuj Link to post Share on other sites
lucjanos 38 Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Przy dyskach HGST to normalne.Następny dysk kup WD i najlepiej z serii RED. Cytuj Link to post Share on other sites
TheMaverickMX 1 Napisano 21 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Raczej myślałem żeby kupić SSD Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Przy dyskach HGST to normalne. Opinia nie poparta chociażby jakąś statystyką. U mnie HGST lub Hitachi pracują bezproblemowo już kilka lat. Do Autora wykonaj jeszcze Error Scan w HDTune. Cytuj Link to post Share on other sites
TheMaverickMX 1 Napisano 21 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 źle raczej nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Źle nie jest, ale w takim stanie jak jest to wszystkie ważne dla Ciebie pliki radziłbym przechowywać na jakimś innym nośniku, bo dysk może wyłożyć się w każdym momencie jak również zaopatrzyć się w nowy dysk. HDTune nie określa jakie gorodzaju są to uszkodzenia fizyczne czy logiczne. Jakbyś chciał się bawić w naprawę dysku to tu poradnik https://expressit.pl/porady-komputerowe/bad-sektory-jak-naprawic-dysk-twardy/ Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 22 Marca 2019 Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Ja mialem kiedyś jeden błąd. Dysk usuwał pliki, po podłączeniu czegoś do usb czesto pojawiał się blue screen. Także polecam kupno Nowego dysku. Cytuj Link to post Share on other sites
TheMaverickMX 1 Napisano 23 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Myślałem nad SSD żeby kupić, ale będę myślał jak mi padnie albo znacząco utrudni korzystanie z laptopa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts