Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na en.wikipedia jest podna przypuszczalna cena i9 - 999$ :P

Jezeli juz rozmawiamy o plytach pod i7 i i9 to co myslicie o MSI Eclipse Plus??

hehe ciekawe kto to kupi za 1k $ :hmm: :) , jesli taka ma byc cena to ja zostaje przy i7 i nawet nie zamierzam na ten procesor czekać :) tez tak sądzicie wracajac do tematu :D ?? a co do plyt glownych waszym zdaniem nie patrzac na testy (tak z serca :hahaha: ) rampage II extreme czy bloodrage ??

no właśnie.... rampage II extreme.... ;( kombinuje, kombinuje i nie moge.... mozecie mi zlozyc zestaw (caly z monitorem itp. ) do 8k - 8,5k max! - 9k (ale 9k to tylko w razie koniecznosci jesli juz inaczej nie bedzie mozna) z Intel Core i7 920 D0 i Asus Rampage II Extreme i najlepiej GTX295 od EVGA z pojedynczym PCB... pamieci tez jak najlepsze... heh wystawiam was na pewna śmierć :hahaha:

macius

skladam prawie identyczny zestaw, wiec moge ci pomoc przynajmniej troche:

intel core i7 920 d0 - dorwalem za $305

rampage 2 extreme - okolice 370$ - strasznie drogie, nie wiem czemu

pamieci mushkin 6 7 6 18. 1600 3x2gb - 170$, przy okazji warto przeczytac artykul traktujacy o roznicach miedzy pamieci od 1066 do 2000, daje do myslenia.

zasilacz na chwile obecna biore enermax revo85+ 950w za 250$

do tego evga gtx 295 coop 510$

nie wiem co tam jeszcze do tego potrzebujesz

Ja też niedługo składam platforme na i7 :hahaha: I biorę tak:

Core i7 920 D0

Asus Rampage II Extreme

OCZ Reaper 1866Mhz CL8

:) Zestaw będzie miał kopa :) Reapery to bardzo dobre pamięci a są sporo tańsze od dominatorów :P Ja w cenie dominatorków 1600mhz CL8 mam OCZ'e 1866Mhz CL8 które się też podkręcą do 2000mhz :D

Ja też niedługo składam platforme na i7 :) I biorę tak:

Core i7 920 D0

Asus Rampage II Extreme

OCZ Reaper 1866Mhz CL8

:D Zestaw będzie miał kopa :P Reapery to bardzo dobre pamięci a są sporo tańsze od dominatorów :D Ja w cenie dominatorków 1600mhz CL8 mam OCZ'e 1866Mhz CL8 które się też podkręcą do 2000mhz :)

a jaka karta do tego ???

A co do zestawu.. Na agito jest jedyny dobry monitor do niego jesli ma to miec jakikolwiek sens :P .. Kosztuje tylko jakos 4,5k.. Bo tak mi sie wydaje, skladac takie monstrum i miec 1920/1080 czy 1200 to tak jak te wszystkie ferrari i inne super autka w UK ( ograniczenie do 70 mph ? ). Mam moc ale nie wykorzystam bo nie mam jak :P..

W kazdym razie na takim czyms to mysle ze dosc dlugo bedziesz mial spokoj z wymaganiami :)

Moze nawet Gothic III nie bedzie haczyl :hahaha:

Ja też niedługo składam platforme na i7 :) I biorę tak:

Core i7 920 D0

Asus Rampage II Extreme

OCZ Reaper 1866Mhz CL8

:D Zestaw będzie miał kopa :D Reapery to bardzo dobre pamięci a są sporo tańsze od dominatorów :P Ja w cenie dominatorków 1600mhz CL8 mam OCZ'e 1866Mhz CL8 które się też podkręcą do 2000mhz :)

a jaka karta do tego ???
Arcziy ma w planach dorzucic jeszcze jednego Geforca GTX 280 i polaczy obie karty w SLI :P pisalem o tym w innym temacie :hahaha:

P.S. 2xGTX280 760/1400/1700 :D Coś koło tego :> Proca puszcze na stałe na 4,2Ghz może 4,4 zobaczymy jakie będą temperatury a do testów 4,6 albo więcej jak wycisne :wariat: A pamiątki 2000mhz+ ;) Tylko trochę się boje o PSU :) Be Quiet! 750W pociągnie to bez oc grafik na pewno ale z oc może być problem :(