Tadeus 1 Napisano 13 Marca 2019 Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Witam, moje obecne Sennheisery HD201 uległy uszkodzeniu i jestem zmuszony do zakupu nowych. Generalnie byłem zadowolony z tej pary słuchawek pomimo jej drobnych mankamentów. Jednakże chciałbym spróbować czegoś nowego. Rozglądam się za wygodnymi słuchawkami o konstrukcji zamkniętej. Ergonomia ma dla mnie największe znaczenie, dlatego szukam czegoś co będzie w stanie dorównać, a może i nawet przebić wygodę korzystania z lekkich hd201. Naturalnie szukam również czegoś, co nie będzie grało gorzej niż te słuchawki. Zastosowanie słuchawek: zarówno muzyka, jak i gry, z większą uwagą poświęconą na to pierwsze - wszystko niestety na zintegrowanej karcie dźwiękowej. Mój budżet to okolice 200zł. W oko wpadły mi Pioneer SE-MS5T - być może ktoś mógłby coś więcej o nich powiedzieć Jak najbardziej czekam również na inne propozycje. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 13 Marca 2019 Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Dołóż trochę do hd9999, w promo chodzą <250 Cytuj Link to post Share on other sites
Tadeus 1 Napisano 13 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Na promocję w najbliższym czasie raczej się nie zapowiada, a niestety nie mogę czekać. Nie mam nawet żadnych sensownych zamiennych słuchawek w domu, żeby się pomęczyć trochę przez kilka miesięcy. Cytuj Link to post Share on other sites
tobislawow 18 Napisano 13 Marca 2019 Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Te ISK są warte zakupu. Właśnie lecę z Prodigy i jest fajna wspominka Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Marca 2019 Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Tadeus, już na wstępie napisałeś "wygodne". Prześlij dokładne wymiary czaszki, odległość uszu i pomiary muszli usznej (dokładne)... Przepraszam za żart, ale jak można komuś radzić "wygodne słuchawki ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Marca 2019 Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 W teorii da się ale w praktyce różnie już bywa. Odpowiednie duże muszle, miękkie pady,niezbyt duży nacisk pałąka na małżowiny, itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Tadeus 1 Napisano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Tadeus, już na wstępie napisałeś "wygodne". Prześlij dokładne wymiary czaszki, odległość uszu i pomiary muszli usznej (dokładne)... Przepraszam za żart, ale jak można komuś radzić "wygodne słuchawki ? Nie widzę nic niestosownego w mojej wypowiedzi. Na wygodę wpływa wiele czynników - rozmiar padów i tworzywo z jakiego są wykonane, to samo tyczy się górnego pałąka. Cała konstrukcja ma ogromny wpływ na docisk do czaszki głowy. Wiem, o czym mówię, bo w hd201 potrafiłem spędzić bardzo długo bez odczuwania dyskomfortu. Pomimo swojej zamkniętej konstrukcji, nawet w lato uszy dawały w nich radę. Prawdopodobnie nawet bym się nie rozglądał za inną parą słuchawek, gdyby nie moje obawy co do okablowania hd201, które stanowi największą wadę tego modelu. Nigdy nie bawiłem się w żaden recabling i mam zerową wiedzę na ten temat, dlatego pomyślałem, że poszukam czegoś nowego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Marca 2019 Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Ok, masz rację. Trochę przesadziłem. Dobrze skonstruowane słuchawki powinny pasować na dużą, jaki małą głowę... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts