basket4rap 5 Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Dzień dobry. Nie wiem czy w dobrym dziale to napiszę, ale czy orientuje się ktoś i mógłby polecić najlepszą opcję (profesjonalnie i bezpiecznie - czyli raczej standardowi kurierzy odpadają) transportu do zamówienia, aby przewieźć 200 km (gdybym kupił od osoby prywatnej) telewizor 75 cali? Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Co za różnica? Musisz po prostu dobrze spakować i ubezpieczyć przesyłkę na wartość telewizora. Firmy kurierskie to pracownicy, w każdej możesz trafić na takiego, który sobie przebiegnie po tym co wysłałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 DHL. Telewizor musi być wysłany na palecie, postawiony pionowo (nie powinien leżeć), w kartonie, z dodatkowo zabezpieczonym ekranem, spięty taśmami, ofoliowany z etykietami "uwaga szkło". Do tego konicznie ubezpieczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Też polecam DHL - cyba najbardziej profesjonalna firma kurierska. Jak dotąd nigdy mnie nie zawiodła , nie wiem jak innych... Cytuj Link to post Share on other sites
basket4rap 5 Napisano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 DHL. Telewizor musi być wysłany na palecie, postawiony pionowo (nie powinien leżeć), w kartonie, z dodatkowo zabezpieczonym ekranem, spięty taśmami, ofoliowany z etykietami "uwaga szkło". Do tego konicznie ubezpieczenie. Tak, to wiem, że od 75 cali w górę takie warunki powinny być. Dobrze zatem, skoro w takim razie nie ma nic lepszego niż DHL, to pewnie na tym pozostanie Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 12 Marca 2019 Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Ogólnie każda przesyłka kurierska powinna zostać ubezpieczona proporcjonalnie do wartości sprzętu w razie gdyby coś się stało. Jako tako nie ma reguł co do firmy kurierskich a wypadki losowe zawsze się mogą zdarzyć. Ostatnio gdzieś widziałem (chyba w sferisie) opcje wniesienia i montażu sprzętu przez profesjonalną zewnętrzną firmę za dodatkową opłatą, wiec można i w ten sposób 1 Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 (edytowane) Nie mówię, że tylko te firmy traktują klientów z najwyższą starannością. Kiedyś podjechałem pod inposta . Widzieliście reklamę pepsi z Messim? Kurierzy tej firmy podobnie traktowali paczki. Generalnie wybierz kuriera z opcją ubezpieczenia przesyłki i sprawdzenia zawartości przy kurierze. Edytowane 16 Lipca 2019 przez benutzer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts