TornadoNew 3 Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Witam. Kupiłem Xeona 5670, chciałem go wymienić z i7 920. Po zainstalowaniu nowego procesora jednostka pracuje, lecz w ogóle nie widać obrazu na monitorze. Moja płyta główna go obsługuje - to Asus P6T Deluxe V2. Po zainstalowaniu starego i7 920 wszystko chodzi dobrze jak dawniej. Próbowałem zainstalować nową wersję biosu, lecz jest to niemożliwe. Specjalnie formatowałem dwa pendrive na formaty FAT32 aby zadziałały lecz po włączeniu w biosie w ogóle nie widzę plików zainstalowanych na tym pendrive ani na żadnym z dysków. W czym może tkwić problem? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Według tego co jest na stronie asusa to ta płyta nie obsługuje xeonów. Może trzeba zmodyfikować bios. Tyle że jak mówisz z samym wgraniem jest problem https://www.asus.com/pl/Motherboards/P6T_Deluxe_V2/HelpDesk_CPU/ W necie piszą że z najnowszym biosem xeony działają bez problemu. Edytowane 8 Marca 2019 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
TornadoNew 3 Napisano 8 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Według tego co jest na stronie asusa to ta płyta nie obsługuje xeonów. Może trzeba zmodyfikować bios. Tyle że jak mówisz z samym wgraniem jest problem https://www.asus.com/pl/Motherboards/P6T_Deluxe_V2/HelpDesk_CPU/ Sęk tkwi w tym, że upewniałem się tysiąc razy, że obsługuje. Czytałem na Internecie, oglądałem filmy na youtube i sprzedawca mnie z tym zapewniał Cytuj Link to post Share on other sites
Sharm 10 Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Sęk tkwi w tym, że upewniałem się tysiąc razy, że obsługuje. Czytałem na Internecie, oglądałem filmy na youtube i sprzedawca mnie z tym zapewniał Według intela ten procesor nie ma wbudowanej karty graficznej. Monitor masz podpięty pod zewnętrzne źródło obrazu? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) I7 920 też chyba nie ma karty. Płyta nie ma z tego co widzę nawet wyjść video. Też w sumie pierwsze co mi przez myśl przeszło to brak igpu w xeonie. Nagrać nowy bios i nie powinno być problemu. Może sformatuj pena na fat16 Edytowane 8 Marca 2019 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Mialem dokladnie taka samą konfiguracje kiedyś. Wszystko powinno chodzic bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts