damian765 0 Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Witam , od kilku dni po włączeniu komputera jakieś 20 min wyświetlał się sam kursor, po tym czasie pojawiał się pulpit , gry normalnie działały ale system i ogólnie otwieranie folderów itp. chodziło bardzo wolno. Moim jednym dyskiem był już kilkuletni hdd 500gb wiec wydawało mi się że to jest przyczyną problemu. Kupiłem nowy ssd przegrałem system ze starego dysku chciałem ustawić w biosie żeby najpierw odpalał ssd ale jak komputer się włączał na monitorze pojawiał się odrazu ekran logowania do windowsa i nie mogłem wejść w żaden sposób do biosu. Podłączyłem sam ssd myśląc że wtedy wystartuje z nowego dysku ale wyskoczył jakiś błąd że nie może znaleźć jakiego pliku \boot\BDM po chwili się zresetował i juz kompletnie nic nie pojawia się na monitorze podłączyłem tylko stary dysk potem oba naraz i nic komputer się włącza ale ekran jest cały czas czarny ewentualnie co jakiś czas komp się resetuje. Ktoś wie co może być tego przyczyną? skopany ten stary dysk czy może płyta główna? Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sprobuj zainstalowac Windowsa tylko na samym SSD , tego starego HDD calkowicie odlacz od komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) A przestawiasz w biosie (przestawiałeś) kolejność botowania ? Jak przenosiłeś system ? Być może nie został przeniesiony z hdd plik botowania i płyta "głupieje"...I myślę , że trzeba będzie jak @up. Edytowane 21 Lutego 2019 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts