KoksarPL 14 Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Witam od jakiegoś czasu używam wyżej wymienionego dysku lecz ostatnio pokusiło mnie aby sprawdzić jego wydajność i wyniki są tragiczne jak na nośnik SSD po zaaktualizowaniu firmware odczyt poprawił się niemal dwukrotnie lecz dalej nie jest nawet w połowie wartości deklarowanej przez producenta zmieniałem porty sata kable i nic się nie poprawiło system od wciśnięcia przycisku power do pulpitu to jakieś 30-32sekPłyta to ASUS P8H61-M LE/USB3 + I5 2300 2.8Ghz Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) Bo masz Sata II ? Bios masz ustawiony na AHCI ? Dużo programów startuje przy starcie systemu ? Edytowane 9 Lutego 2019 przez Kasspero Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Dysk podpiety pod SATA 3 ? Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 którą wersję tego SSD ty masz dokładnie, bo było kilka, z 2 lub 3. Oraz sekwencyjnie zaczynasz dobijać do SATA II, więc szybciej nie będzie, bo masz tylko sata II na tej płycie. Cytuj Link to post Share on other sites
KoksarPL 14 Napisano 9 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) Rewizja G26 czyli ta szajsowata No ale powinno iść przynajmniej te 300mb bo na tyle pozwala SATA II przynajmniej tak mi się wydaje Edytowane 9 Lutego 2019 przez KoksarPL Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Tak jak kolega wyzej pisze - na tej plycie masz tylko SATA 2 niestety. Cytuj Link to post Share on other sites
KoksarPL 14 Napisano 9 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Czyli nic więcej nie ugram z tym dyskiem stąd tak dupne parametry no nic trzeba zrobić przesiadkę na ryzena w przyszłości Bo masz Sata II ? Bios masz ustawiony na AHCI ? Dużo programów startuje przy starcie systemu ? Wszystko niepotrzebne powyłączane, Bios ustawiony na AHCI Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie kokosnh 4162 Napisano 9 Lutego 2019 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Sata II to realnie coś koło 260-270MB/s max. Cytuj Link to post Share on other sites
KoksarPL 14 Napisano 9 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Okej dzięki więc wiem że problem nie leży w dysku Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts