patryk414 3 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Cześć wam : Pewnego dnia zauważyłem że wszystkie odtwarzacze video zaczęły mi się zacinać/lagować film (w każdym formacie ) + programy. (mam jeden odtwarzacz + te systemowe) Filmy sprawdzałem na dwóch dyskach by wykluczyć awarję dysku. Wgram czyste nowe stery do karty graficznej ,wyłączyłem antivirusa ,menadzer pokazuje zerowe zużycie cpu,gpu,hdd,ram i nic ! Wiecie czy da się to jakoś naprawić ? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Jaki komp? Jak jakiś starszy to może się przegrzewa. Przeinstaluj kodeki. Cytuj Link to post Share on other sites
patryk414 3 Napisano 8 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Mój komp: AMD FX 8370 4,0Ghz + MSI GTX 1070 8GB +16GB Ram 1866mhzz + SSd EVO 850 500GB + HDD 500GB + Windows 10 64bity Nic się nie przegrzewa po 28 - 30;C jest Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Niepotrzebnie zakładasz dwa tematy o tym samym. To przeinstaluj kodeki w takim razie. Chwila roboty i wiesz czy pomoże czy nie. Cytuj Link to post Share on other sites
patryk414 3 Napisano 8 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 nic nie pomogło zacina się nawet na systemowych Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Zaglądnij do podglądu zdarzeń i spróbuj znaleźć powtarzające się błędy w godzinach tych "zacinek" . Najpierw w błędach krytycznych. Sprawdź i zobacz ich opis oraz kody... Cytuj Link to post Share on other sites
patryk414 3 Napisano 8 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 nie ma błędu który by się powtarzał w godzinach tych "zacinek". Niestety zauważyłem że filmy na yotube też się zacinają tak jak by było np: 30fps nagle 1fps potem znów 30fps Nigdy tak nie było Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Masz punkty przywracania systemu ? Jaki mniej więcej czas temu chodziło dobrze ? Edytowane 8 Lutego 2019 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Zainstaluj nowe sterowniki graficzne i pozbądź się kodeków(odinstaluj) zaśmiecają tylko system. Użycie jakiegokolwiek cleanera rozwala ustawiania kodeków i zostaje masa zbędnych wpisów w rejestrze. Potplayer ma wbudowane kodeki i może korzystać z zewnętrznych jeśli trzeba. Nie zaśmieca systemu i działa stabilnie. Odtwarzacz wspiera CUDA, 3D i akceleracje sprzętową. Jak coś namieszamy z ustawianiami wystarczy Reset i player znowu działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts