Skocz do zawartości

Artefakty? Na RX 580

Recommended Posts

Juz sie ucieszylem ze chyba fajnie sobie podkrecilem RX 580 az tu pogralem dluzej w GTA 5. Na poczatku bylo fajnie, ale po jakims czasie zauwazylem ze cos jest nie tak. Jadące autem czy motocyklem szybciej miałem taki efekt jak gdyby "migania" świata, tzn miasto miało glitche takie że na bardzo krotko (1/5 sekundy) zniknely troszke tekstur/budynkow i juz zaraz sie pojawily. Myslalem ze to moze wina OC, ale bez OC jest podobnie. Po jakims czasie gry (bez OC) tak troche inaczej ale tez na mikro sekunde zglitchowało mi miasto, tym raczem dużo czarnego koloru widzialem w tym ulamku sekundy (cos troche jak w CS kiedys sie wyszlo noclipem poza mape i widzialo ją czarną od dolu, to cos podobnego). Czy to bedzie wadliwa karta?

Jeszcze sprobuje bez modów, ale tak wstepnie, na co powinienem liczyc? Dodam ze dzis chodzila pare godzin na OC na ultra w Heaven Benchmark 4 i wszystko było okej.

Edytowane przez Lordani66

Afterburner obecnie. Przedtem AMD Settings. Tak czy inaczej, karta jest pewnie wadliwa. Teraz pogralem chwilke ale poza Los Santos, na pustynnych terenach (w cutscenkach, misjach) objawialo sie to teraz takim samym miganiem tylko zamiast zanikania czegokolwiek, pojawiala sie taka czerwona (a raz zielona) aura wokol obiektow swiata gry.

W Forza 7 mega stuttering mimo ze fpsów jest 100+.

w Forza 7 włącz vsync na 60 fps i powinno pomóc , a co do artefaktów, obniż częstotliwość na pamięciach z 50-100 MHz i wtedy sprawdź, jak karta kopała, to ostro po pamięciach dostała, a jak ty je jeszcze podkręciłeś, to mogą już nie wyrabiać

Z VSync probowalem i to samo. Na stockowych taktowaniach tez. Tez obstawiam problem z pamiecia. I mysle ze karta byla w koparce bo widze ze sprzedajacy po sprzedaniu mi tej wystawil na allegro kolejna.

Pisalem do sprzedawcy i sie zgodzil na zwrot, wiec wiedzial co sprzedaje... Pisalem mu tez ze to pewnie w koparce siedzialo to nie zaprzeczyl. Nie pomoglo obnizenie taktów o 100MHz poniżej stockowych. Ale juz zaczyna koles robic problemy ze zwrotem jak pisze tego posta. Tak czy inaczej wyglada to w Forzie tak (nie wazne czy jest synchronizacja, czy nie, czy jest odblokowany licznik fps): https://streamable.com/eqc1e

Edytowane przez Lordani66

Koles nie chce zwrocic kasy. Chce zebym mu najpierw karte przeslal bo rzekomo MOGLEM JA JA USZKODZIC. Nie ma szans. Wiedzial co mi wysyla, pewnie chce dostac karte ktora wiedzial ze jest rąbnięta, uszkodzi ją fizycznie i zwali wine na mnie i juz bedzie nie do reklamowania. Tak czy siak sprawa bedzie rozstrzygnięta przez allegro, zglaszam tez sprawe na policje (musze, zeby moc ewentualnie brac udzial w programie ochrony kupujacych na allegro). Nie kupujcie uzywek!

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...