Skocz do zawartości

Aorus master z390 spalona plyta. czy procesor tez?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez login1969,

Recommended Posts

bede dzisiaj robil test z inna plyta czy PSU jest ok. podlacze do innej plyty. czy tak jak chce to zrobic jest dobrze:

1. plyta z chipsetem 310

2. procesor pentium G4560

3. PSU corsair HX1200

Test 1:

Podlaczam 24pin do plyty i patrze reakcje czy plyta da sygnal ze brak procesora i pamieci

Test 2:

Tak jak wyzej dodaje pamiec i ogladam reakcje czy plyta da znak ze brak procesora

Test 3:

Dodaje procesor i patrze co jest co.

Z Aorus master podlaczylem 24pin do plyty bez procesora i plyta jakby reagowala. dioda ze brak procesora sie zaswiecila i napiecie do wentylatorow poszlo. po dodaniu procesora nie bylo zadnych sygnalow. 

• Rozwiązanie

Co kilka lat składam sobie nowy zestaw (było już około 5 sztuk) i zawsze oddaje składanie i sprowadzanie komponentów do serwisu który mam nie daleko.I mam z głowy że coś się stanie.Jak coś to wszystko jest na ich głowie a ja się nie martwię oddawaniem płyty głównej czy czegokolwiek co ulegnie awarii do naprawy.A że cała ich fatyga,czyli sprowadzenie części i złożenie kosztuje 100-150 zł jest niczym w porównaniu z potencjalnymi problemami.Jeżeli stać mnie na zestaw za powiedzmy 5000 to czym jest przy tym 150 zł.,a jaki jest potem spokój.

• Popieram 1

A w sklepach internetowych skłądaja za 1 zł.

Tylko piszesz żeby karte graficzną wysłali oddzielnie od zestawu

i sobie sam ją wstawiasz.

Najlepsza odpowiedz, chyba najgorsza bo kompouter już został uszkodzony więc to żadna porada bo już jest po ptokach.Teraz spawdzaj sam co sie zepsuło albo na serwis.

Edytowane przez Lordonos

Złożenie komputera to żadna filozofia. Ja sam sobie wszystko montuję od czasów Pentium MX266 i kłopotów żadnych nie miałem większych. Można dawać do serwisu do poskładania, ale jak oni trafią na felerny sprzęt to też muszą odsyłać i czekać na wymianę, także na jedno wychodzi.

Edytowane przez sznib