ludzik 0 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Co oni porobili, że w prawie żadnym lapku nie ma napędu optycznego i trzeba dokupywać osobnego. Nie wyobrażam se lapka bez napędu - to uwstecznianie się. Jak chcesz kumuś coś wypalić na stałe to naczym zapiszesz? Na penie? Można nadpisać przecież. Do tego znacznie wyższa cena i awaryjność penów. Poza tym prawie każdy lapek z windowsem. Windows jak nowotwór pożarł wszystkie lapki. Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Postep Panie, postep... Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Większość laptopów z ekranem 15,6 cala ma napęd dvd. Oczywiście większość laptopów ma win 10 ale można odszukać i laptop bez system ale jest ich bardzo mało. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Przy obecnych prędkościach internetu, szybciej wrzucisz pliki na chmurę, niż wypalisz na płytę. Cytuj Link to post Share on other sites
ludzik 0 Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Większość laptopów z ekranem 15,6 cala ma napęd dvd. Oczywiście większość laptopów ma win 10 ale można odszukać i laptop bez system ale jest ich bardzo mało. mówię o nowych. Nowe laptopy nie mają napędów. Tylko dell dodaje (i to nie zawsze). Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 https://www.ceneo.pl/Laptopy/Naped_optyczny:Posiada_wbudowany_naped_optyczny.htm Cytuj Link to post Share on other sites
bluza26 13 Napisano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 I taki będzie dalej trend, szczerze mówiąc wolę nie mieć tego napędu jeżeli wiązałoby się to z lepszą kulturą pracy lub jakimiś nowymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi. Cytuj Link to post Share on other sites
fabiancol 435 Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Igoruss - dużo w tym racji ale nie każdy mieszka w mieście z internetem 100Mbps..... U mnie internet to porażka i rozumiem trochę irytację... Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Irytacja kilku jednostek jest niczym w porównaniu do oszczędności firm. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Od lat w PC nie mam napędu optycznego, a tym bardziej w laptopie, gdzie w mojej ocenie to bezużyteczna rzecz. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 O co chodzi ? Podałem w linku ok. 150 urządzeń nowych z czytnikiem płyt... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts