Gustaw-h 0 Napisano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Witam 6500/rx480/8gb ram/ win7 / dual monitor Mam problem. Co 4m-c robię formata (ze wzgledow ze nie lubię czyścić dysku). Wgrywam cały czas te same sterowniki. Aktualnie wyszedł problem... nie działa mi fullscreen podczas włączania gry. Zawsze podczas włączania gry na fullscreen - drugi monitor robił się czarny, myszka nie przechodziła na drugi monitor. Teraz jest odwrotnie oraz duża strata FPSów. Podczas testów OTTC nie ma tego problemu. Testy cały sprzęt przeszedł bez zarzutu Nerwy już na zenicie... System i sterowniki z kilka razy w ciagu 2 dni postawione na nowo... Jeśli chodzi o fullscreen do gier to Rimworld/PUBG... Czekam na wasze propozycje... mam nadzieje ze nie musze wywalic kompa przez okno Pozdrawiam Gustaw Cytuj Link to post Share on other sites
Crazy36 1 Napisano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Postaw WIN10 to rozwiąże problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Najgorsze jest to to że miałem win 10 i się zraziłem bo sam robił w tle to co chce (pobierał) mimo zablokowania w systemie Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Gudtaw-h no i co z tego, że pobieral ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 No nie wiem czy to takie fajne jak sobie grasz i nagle zachciewa mu się coś pobrać i fps y spadają ci do 30... Cytuj Link to post Share on other sites
Crazy36 1 Napisano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Zainstaluj tego moda https://winclub.pl/topic/16809-win-jg10-pro-x64/?page=1&tab=comments#comment-210144 jest pozbawiony tego całego dziadostwa dodatkowo możęsz użyć DWS LITE i donotspy10 i nic nie będzie pracować w tle.Oczywiście możesz go aktywować własnym kluczem.Ja go używam od kilku miesięcy i nadal śmiga jak szalony. Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Próbowałeś kombinacji lewy Alt+Enter? Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 tak. probowałem. 0 efektu. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Co 4m-c robię formata (ze wzgledow ze nie lubię czyścić dysku). Zainteresuj się programami do robienia obrazu partycji, np. Norton Ghost. Po co się męczyć z instalacją wszystkiego od nowa? Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Spoko. Tylko jakieś sugestie, czemu brakuje fullscreena ? Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Próbowałeś tylko z jednym monitorem? Też są problemy? Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Zgadza się. Taki sam problen Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Próbowałeś zmiany ustawień skalowania ekranu w panelu AMD? Niestety ja nie mam GPU od AMD więc Cię nie poprowadzę ale znalazłem artykuł na ten temat: https://www.wepc.com/tips/what-is-gpu-scaling/ Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Sprawa wygląda tak. Zainstalowałem win 10. a problem pozostaje identyczny. Gry wyglądaja jak - pełen ekran ( w oknie ). ustawienie w pełen ekran nic nie zmienia, myszka przechodzi swobodnie na drugi... Mam wrazenie jakby podczas grania, karta graficzna korzystała z ustawien windowsa/ karty zintegowanej. zmienianie jasności w grze nic nie zmienia. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Gustaw-h Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Sprawa wygląda tak. Zainstalowałem win 10. a problem pozostaje identyczny. Gry wyglądaja jak - pełen ekran ( w oknie ). ustawienie w pełen ekran nic nie zmienia, myszka przechodzi swobodnie na drugi... Mam wrazenie jakby podczas grania, karta graficzna korzystała z ustawien windowsa/ karty zintegowanej. zmienianie jasności w grze nic nie zmienia. Edycja ustawień skalowania nie przynosi efektów? Spróbuj zainstalować starą wersję sterowników, przypuśćmy jakieś z ubiegłego roku poprzedzając operację usunięciem obecnych driverów narzędziem do czystego usuwania sterowników. https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 Może w nowej wersji pojawiło się jakieś ustawienie, które powoduje Twoje problemy Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Zainstalowałem stery które wcześniej używałem. Najnowsze też próbowałem. Nic nie pomaga Może jakieś inne propozycje? Może być to uszkodzona karta? Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Wątpliwe aby problemy tego typu powodowało uszkodzenie karty. Jak u Ciebie wygląda ta zakładka sterownika? Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 31 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 (edytowane) http://ibb.co/SwtCGDx Z tego co przegrzebałem internet, problem znajduje sie w dx. Podobno najnowszy dx nie wspiera true fullscreen. Czy ktoś sie spotkał z takim czyms ? Tez mi sie zdaje ze opcje freesyns mialem mozliwość włączenia, a teraz nieobsługiwane ( ale moze mi sie zdawać) Edytowane 31 Grudnia 2018 przez Gustaw-h Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Spróbuj pozmieniać ustawienia z tej zakładki. Mam na myśli skalowanie GPU, tryb skalowania, VSR itd. Sprawdź czy cokolwiek z tych rzeczy ma wpływ na Twój problem Cytuj Link to post Share on other sites
bluza26 13 Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Na pewno w systemie masz ustawione z którego monitora ma gra lub aplikacja korzystać? Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Zgadza sie. System wie do którego monitora jest podpięta karta i z którego ma korzystać podczas grania. Problem dalej nie rozwiązany. Na obu systemach ten sam problem. Sterowniki starsze i nowsze wypróbowane. Czy to może być jakiś obiaw uszkodzenia GPU ? Może jakieś inne propozycje ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Przy tylko jednym monitorze ,podpiętym do karty też to występuje ? Edit: przepraszam , nie doczytałem wiem ,że próbowałeś... Edytowane 7 Stycznia 2019 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Tak przy monitorze do GPU występuje to oraz do monitorze podpietym pod mobo... tu i tu występuje ten problem Witam ponownie. Kolejny problem występuje. Po zmianie obsługi monitorów z 1 GPU, 1 mobo na 2 GPU występuje nowy problem. Co 2 sec komputer scina na 1 sec plus wali co kilka min resety Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Zaglądnij do podglądu zdarzeń i zobacz błędy krytyczne . W menadżerze urządzeń nie masz żółtych wykrzykników ? Monitory masz takie same ? Edytowane 10 Stycznia 2019 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Po szybkim przejściu z win 7 na 10 ostatni problem znikł. Zostaje dalej nie działający tryb fullscreen... Obecnie wygląda to tak. Brak fullscreenu, nie odłącza drugiego monitora, po włączeniu gry/benchmarka cewki strasznie wyją - wcześniej tego nie było.... Prawdopodobny winowajca znaleziony... uszkodzony zasilacz. Teraz mam do Państwa pytanie. Czy uszkodzony zasilacz może źle wpłynąć na karte graficzna ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts