ddd35 1 Napisano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Cześć, pacjent to MX200 500GB. Kupiłem go używanego pół roku temu głównie ze względu na kostki MLC. Dużo danych przelatuje przez mój dysk i stąd prośba aby ktoś ocenił smart dysku. W zasadzie nie sprawdzałem go po zakupie i kupiłem też trochę w ciemno. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Poza 11 bledami odczytu (parametr ID 1) SMART jest czysty. Cytuj Link to post Share on other sites
ddd35 1 Napisano 25 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Poza 11 bledami odczytu (parametr ID 1) SMART jest czysty.No właśnie, bo to mi się tak rzuciło w oczy. A przekładając to na prosty język, cóż to oznacza? Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 11 błędów odczytu, tylko nie wiem czy zlicza te wyłapane przez korekcję błędów, czy te co nie wyłapało tzn wartość jaką dysk odczytał nie zgadzała się z sumą kontrolną, tylko nie wiem na którym poziomie. PS, jestem tez ciekawy co oznacza parametr 183, u mnie jest oznaczony jako SATA interface downshift i mam w raw 3, ale ja miałem też problemy z kablem SATA, w parametrze 199 mam wartość raw 13 i bardzo możliwi że tyczy się to rzeczywiście prędkości interfejsu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts