Yamakasi512 63 Napisano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Witam,mam problem z moim telewizorem Samsung ue40f6500ss otóż od kilku lat miałem podłączony telewizor poprzez kabel hdmi do karty graficznej komputera. Dzisiaj natomiast jak włączyłem telewizor to obraz zaczął strasznie mrugać,pojawiły się paski i tak co chwile... Po przełączeniu na inny port hdmi objawy ustępują. Czyli to oznacza,że mam uszkodzony port hdmi? Opłaca się to naprawiać? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 No jeśli ci to nie przeszkadza (drugi pracuje) to po co ? Jak chcesz to się dowiedz ile to kosztuje... Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi512 63 Napisano 2 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Jakby mi nie przeszkadzało to bym tutaj nie pisał... Potrzebuje też drugi port,chciałem się upewnić czy jest możliwość jakiejś naprawy,nawet samemu,czy tylko lutowanie np nowego portu hdmi i może ktoś się orientuje w kosztach... Chyba,że istnieje fizyczny rozdzielacz portów hdmi. Twój post nic nie wniósł w tej sprawie . Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 HDMI to sygnał cyfrowy w przypadku uszkodzenia objawem byłby raczej całkowity brak obrazu. Spróbuj zrobić tak. Zacznij od sprawdzenia na innym kablu (hdmi, to transmisja w dwu kierunkach, może sygnał do PC jest problemem) Jak nic to nie da, to odłącz TV z gniazdka, wypnij wszystkie urządzenia, poczekaj 10 min, włącz TV i podłącz PC pod ten problematyczny port. Możesz też zrobić reset TV do ustawień fabrycznych. Cytuj Link to post Share on other sites
djgromo 60 Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 https://allegro.pl/duronic-hrs1031-hdmi-switch-3-porty-full-hd1080p-i7695642657.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NTc2NDcwYjAtNDc0NC00Y2I3LWI1YmMtNDVjZGNkNTRhOWFkAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=5ef6b8fc-6a2b-4444-b762-736472d502b2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts