Wierzbin 2 Napisano 29 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Witam, Jak pewnie niektórzy wiedzą, powoli zbieram się do zmiany CPU i MB. Padło na i5 8600K z płytą Asrock Z370 Extreme 4. Mam zamiar podkręcić intela i zdaję sobie sprawę, że musi być odpowiednio schładzany. Teraz, na swoim i5 6600 używam schładzacza Fortis 3 (1425) i pytanie do Was, czy Fortis 3 da sobie radę z 8600k w OC? Wcześniej padło na Fortis, bo ma bardzo dobre recenzje. Cena też jest zupełnie przyzwoita, póki co u mnie pracuje 2 lata z bardzo dobrym skutkiem. Jeśli nie, to co byście zaproponowali w podobnej cenie, lub w wyższej, ale też o wyraźnie lepszych właściwościach? Dzięki z góry. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 29 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Dobrze,że zbierasz informacje na ten temat,ale najpierw złóż sprzęt z fortisem i zacznij podkręcać. Może ci się trafi "chłodna" sztuka i to co masz wystarczy ? Chcesz kręcić na maxa ,to oczywiście chłodzenie wodne... Cytuj Link to post Share on other sites
Liber25 49 Napisano 29 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Zrób tal jak jarrino powiedział jak będzie gorąco dark rock 4 pro będzie bardzo dobry. U mnie niw wychodzi powyżej 80 C w syntetykach na 4.9Ghz więc z i5 jeszcze lepiej sobie poradzi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts