niezapomnianyrww 0 Napisano 26 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Witam niedługo poprowadzą internet światłowodowy do mojego domu szybkie pytanka: 1. Czy obecny router huawei b315s-22 obsłuży światłowód ? 2. Czy światłowód będzie na ulicy a mi podciągną zwykły kabel miedziany ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie pawluto 202 Napisano 26 Listopada 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Trudno wyrokować jaką metodą wjadą ci do domu. Właściwie są trzy metody: - pierwsza: światłowód do samego domu, potem ont i modem. - druga: światłowód do pionu technicznego a potem do domu ostatni odcinek po kablu koncentrycznym (szybkość takiego łącza to chyba góra 300 mb ...mogę się mylić) - trzecia: światłowód do pionu a ostatni odcinek po kablu czyli po skrętce komputerowej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 27 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Jaki modem za ont? Ont jest urządzeniem końcowym. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts