prezes.cc 1 Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Czy moge usunąć Microsoft OneDrive z autostartu, czy to jest bezpieczne? Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 https://techformator.pl/jak-wylaczyc-odinstalowac-onedrive-skydrive-windows-10/ Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Menedżer zadań > Uruchamianie > OneDrive - prawy przycisk myszy > Wyłącz. Bezpieczne. Cytuj Link to post Share on other sites
prezes.cc 1 Napisano 25 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) https://techformator.pl/jak-wylaczyc-odinstalowac-onedrive-skydrive-windows-10/ Pomogło połowicznie. Nie znaleziono procesu OneDrive.exe ale z OneDriveSetup.exe zadziałało. Menedżer zadań > Uruchamianie > OneDrive - prawy przycisk myszy > Wyłącz. Bezpieczne. Niestety jako Menedżer zadań mam ustawiony inny program tyle, że nie moge powrócić do oryginalnego Menedżera - nie działa opcja nie wiem dlaczego. Wyłączyłem to za pomocą CCleanera. Edytowane 25 Listopada 2018 przez prezes.cc Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Wystarczyło włączyć onedrive i w ustawieniach miałeś do wyłączenia autostart. Cytuj Link to post Share on other sites
prezes.cc 1 Napisano 25 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) W CCleanerze wyłączyłem te katalogi. A czy moge bezpiecznie usunąć poleceniem Usuń z menu podręcznego, w tych katalogach są biblioteki FileSyncShell64.dll //Edit Znalazłem opis tego czegoś Ta usługa synchronizuje pocztę, kontakty, kalendarz i różne inne dane użytkownika. Poczta i inne aplikacje zależne od tej funkcjonalności nie będą działać prawidłowo, jeśli ta usługa nie jest uruchomiona. Co to są te inne aplikacje Edytowane 25 Listopada 2018 przez prezes.cc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts