Skocz do zawartości

Genesis Titan 700

Recommended Posts

Mam właśnie taką obudowę w jednym z komputerów w domu. Mam bo kupiłem gotowy zestaw wyposażony właśnie w tę obudowę. Powiem tak: Gdybym składał sam komputer lub w moim jak i Twoim przypadku zdecydował się na wymianę to bym jej nie kupił. Mnie osobiście nie kręcą świecidełka chyba, że są to lampki na choince. Ładnie wygląda to na zdjęciach sprzedawców, w rzeczywistości jest gorzej. Efekt nie jest tak kolorowy. Przy wymianie obudowy w drugim kompie zdecydowałem się na zwykłą tanią bodajże za 60 PLN z groszem z Komputronika i z niej jestem chyba bardziej zadowolony choć też nie jest to żaden cud ale tego po cenie można się spodziewać. Jest stosunkowo głośna 3 wentylatory pracujące na 12V (nie należące do super cichych swoje robią, do tego 4 w zasilaczu. I nie obniżysz napięć aby zwolnić wentyle bo ze świeceniem słabo. Plusem jest piwnica. Wykonana jako tako jak za takie pieniądze. U mnie już zablokował się przycisk startu tak, że nie szło włączyć. Naprawa okazała się popsuciem bo musiałem uszkodzić przycisk tak, że go wyłamałem. Działa ale jest luźny. U mnie się to stało ale nie jest to regułą, że tak musi być. Jeśli lubisz świecidełka to ok. Nie włożysz tu napędu CD bo i nie ma czasami takiej potrzeby. Jest też miejsce na dodatkowe 2 wentyle i jakieś filtry przeciw kurzowe góra dół. Ja osobiście bym jej nie kupił.

• Popieram 1

Zależy mi żeby obudowa była dobrze wentylowana, miała że 3 zatoki na dyski 2,5 i filtry antykurzowe oraz żeby można było ładnie kable poukładać. Świecidełka mnie nie interesują, sam jak widzę jakieś komponenty

z dopiskiem RGP LED to unikam jak ognia ale nie powiem że ta obudowa wyglądała ładnie z tym ^^ Ale chyba na tego Gladiusa się zdecyduje.

U mnie jest i5-7600k (65-70 stopni podczas gry) i gtx 1070ti (65 stopni) i uważam, że temperatury niezbyt, dlatego szukam obudowy z dobrą wentylacją i przy okazji podczas wymiany chce jeszcze wymienić pastę na procku na ciekły metal, bo podobno ładnie zbija temperatury.

Ostatnie wyjście będzie skalp ale do tego będę potrzebował sprzętu, chociaż tutaj już schodzimy poza temat :P

Co do obudowy to raczej będę stawiał na Gladiusa M35, chyba, że jest jeszcze jakaś opcja w cenie do 200zł.

Daruj sobie ciekły metal między IHS procka, a podstawę coolera. Niewiele to da przy glucie, a same problemy. LM nie może być stosowany przy chłodzeniach z aluminiową podstawą. Słabo spisuje się przy chłodzeniach z podstawą typu direct touch jak Fortis 3.

Co do skalpa to napisz do PatrykT - zrobi Ci to za drobną opłatą i po sprawie. Oskalpował już setkę procków.

Generalnie temperatury i tak są ok :).

Edytowane przez Zawisz