mariuszaerox 3 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Witam czy to prawda że można za nie dostać 100-200 zł więcej ? Bo mam dwa takie i się zastanawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 nie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mariuszaerox 3 Napisano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Widze po 1000 zł wystawione Cytuj Link to post Share on other sites
Afropolak 5 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Kiedyś słyszałem, że serie AA są sprzedawane drożej jako "kolekcjonerki". Ale też z tego co mi wiadomo to jest to nie do końca zgodne z prawem i można beknąć. Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Kiedyś widziałem u szefa jak miał cały plik tych 500-tek, i chciał mi nimi zapłacić za robotę. A że zarobek miałem skromny i jak bym miał dostać tylko 4 takie banknoty to mu podziękowałem. Wolałem setki Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 (edytowane) To tylko serie nowe. Tak samo jak w Anglii wyszły nowe 5ttki i dyszki i ludzie np kupowali serie AK 47 po kilkanaście tysięcy funtów za papierek. Albo AA 0000001 albo 00007 są w cenie. Edytowane 19 Listopada 2018 przez zielone_ciastko Cytuj Link to post Share on other sites
Paula13sz 4 Napisano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Nie... a na dodatek nawet jak je masz to nie chcą ich nigdzie przyjmować. Kiedyś miałam zapłacić tym banknotem na stacji, to babeczka mi powiedziała, ze tego n ie przyjmie... Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 A weź zgub taki banknot... Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 to babeczka mi powiedziała, ze tego n ie przyjmie... Nie przyjmie ponieważ? Nie raz, nie dwa zdarzyło mi się płacić takim banknotem i poza kręceniem nosem na konieczność wydania reszty nie było problemu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Paula13sz 4 Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie przyjmie ponieważ? Nie raz, nie dwa zdarzyło mi się płacić takim banknotem i poza kręceniem nosem na konieczność wydania reszty nie było problemu. To było jakoś na początku, jak te banknoty dopiero wyszły i usprawiedliwiła się, że ona "nie wie czy może to przyjąć, bo nigdy nie widziała takiego banknotu"... Nie chciałam robić awantury, bo nie należę do takich ludzi, więc zapłaciłam kartą. Cytuj Link to post Share on other sites
K9Mifune 27 Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Właściwie postąpiłaś Paula. Nie była to jej wina, a braku przeszkolenia/informacji ze strony kierownika/pracodawcy. To w ich obowiązku leży dopilnowanie takich zmian i informowanie pracowników o nich. Nie może przyjąć banknotu którego nigdy nie widziała, nie została z nim zapoznana. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts