DexterPL 0 Napisano 8 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Hej wszystkim, Dużo się ostatnio mówi o smogu, znowu sezon grzewczy za pasem, więc już sam powoli zaczynam o tym myśleć. Używacie takich urządzeń? Polecacie jakieś? Gdzie kupić, jak dobrać? Dzięki za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
qvazi 15 Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Sam aktualnie wynajmuję mieszkanie w dość zanieczyszczonej okolicy, tak wieć kupiłem sobie oczyszczacz powietrza. Jak na razie spełnia moje wymagania. Mieszkanie nie jest duże, tak wiec dobre sobie radzi z oczyszczeniem takiej powierzchni ( nie wiem jednak jak to byłoby w przypadku większych domów). Można nim latwo sterować. Ma również funkcję nawilżania jak i monitorowania czystości pomieszczenia. Buduję teraz dom i chcę zamontować w nim system rekuperacji. Jest to jeszcze bardziej zaawansowany tryb, można tam montować filtry. Cytuj Link to post Share on other sites
DexterPL 0 Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Ja właśnie przeprowadziłem się do Wrocławia i powiem szczerze, że zaczynam bardzo odczuwać to zanieczyszczenie... No co tu dużo mówić - to powietrze po prostu śmierdzi, wieczorem to nawet widać tą szarość. Dlatego początkiem przyszłego miesiąca będę zmuszony kupić jakieś urządzenie. Polecacie jakieś konkretne? Metraż mały, pokój może z 15m2, sypialnia z 12. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Ja mam Philipsa 1215 - taniej raczej nic przyzwoitego nie znajdziesz. Cytuj Link to post Share on other sites
DexterPL 0 Napisano 18 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Myślałem jeszcze o Sharpie ze względu na nawilżanie, ktoś takie urządzenie posiada? Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 U mnie problem jest raczej w drugą stronę, więc takich nawet nie brałem pod uwagę, a te z osuszaczami powietrza są horrendalnie drogie. Cytuj Link to post Share on other sites
DexterPL 0 Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 A takie coś? Jeśli możesz rzucić okiem czy to zda egzamin to będę wdzięczny. https://loveair.pl/oczyszczacz/sharp-kc-d40eub Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Sharpy generalnie zbierają dobre opinie - powinieneś być zadowolony . Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 DexterPL - zarejestrowałeś się na forum komputerowym,żeby znaleźć odpowiedź na pytanie o oczyszczacz powietrza ? Wyprowadź się do lasu i nie będziesz się sharpał z brudnym powietrzem... Cytuj Link to post Share on other sites
DexterPL 0 Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 DexterPL - zarejestrowałeś się na forum komputerowym,żeby znaleźć odpowiedź na pytanie o oczyszczacz powietrza ? Wyprowadź się do lasu i nie będziesz się sharpał z brudnym powietrzem... Na samej stronie jest wiele artykułów odnośnie takich urządzeń, więc dlaczego dział "offtop" miałby temu nie służyć? Cytuj Link to post Share on other sites
mayczak 0 Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Wiem, że w Biedronce swego czasu był oczyszczacz powietrza, ale średnio się ponoć sprawdzał . Cytuj Link to post Share on other sites
DexterPL 0 Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Wiem, że w Biedronce swego czasu był oczyszczacz powietrza, ale średnio się ponoć sprawdzał . Chyba bym się nie odważył na takie urządzenie. Ostatecznie postawiłem na do D40, jestem bardzo zadowolony. Mam mały metraż więc nawilżacz działa przyzwoicie, nie muszę co chwilę latać z wodą. Cytuj Link to post Share on other sites
rapmen123 6 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Siema, ma ktoś z was mi purifier 2s ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ja to nic nie czyszczę tylko wietrzę. Nie palę w domu i pierdzę na zewnątrz. Jak jest bardzo brudne powietrze to staram się jak najmniej oddychać , do przyjazdu karetki... Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Taki jeden Ś.P. spał w namiocie tlenowym... Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ja się śmieję , ale nie złośliwie. Dobry , bardzo dobry oczyszczacz powietrza na pewno czasem się przydaje w domu . Tylko te naprawdę dobre , wydajne to nie na moją kieszeń... Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Kup odkurzacz za 8000 z jakimiś filtrami chyba dla alergików i obal 0.7 na twarz, włącz ten odkurzacz i sie rano zdziwisz , człowiek jak nowy. To akurat też serio. Przez przypadek u kumpla wytestowane. Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Siema, ma ktoś z was mi purifier 2s ?Brat ma i sobie chwali. Sam się zastanawiam nad jego kupnem ale brakuje mi w nim jonizatora. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rapmen123 6 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Brat ma i sobie chwali. Sam się zastanawiam nad jego kupnem ale brakuje mi w nim jonizatora. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka A czy bratu normalnie się łączy z apka mi home ? Bo mi na iOS i andku cały czas błąd, a robiłem na różne sposoby i wiele razy... Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Bez problemu się połączył i za pierwszym razem. Nic nie zmieniał tak jak ją odpalił, wykryła oczyszczacz i wszystko poszło. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rapmen123 6 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 To nie wiem co jest nie tak, na androidzie na aplikacji normalnie wykrywa automatycznie, pozniej router wpisuje haslo i pod koniec pisze ze zbliż urzadzenie blizej routera i ze przekroczono czas połączenia XD Czytałem, że dużo ludzi ma problemy z tym połączeniem, żeby regiony zmienić na Chiny, język, później z powrotem itp. Lipa straszna Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Właśnie jak brat kupił ten oczyszczacz to mu linka wysłałem z jakiegoś forum o problemach z połączeniem w aplikacji. Trochę się wystraszył i powiedział, że jak przyjdzie i będzie problem z połączeniem to najwyżej go zwróci. Okazało się, że cała czynność zajęła mu 30 sekund. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
rapmen123 6 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Jutro jeszcze spróbuje, a jak nie to zwracam. 1 raz kupiłem coś od Xiaomi i chyba ostatni 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Dzwoniłem teraz do brata by się jeszcze upewnić i o ile za pierwszym razem nie miał problemów to po zmianie routera nie mógł się połączyć. Próbował parę razy ale nie dał rady i to olał, nie chciało mu się z tym bawić. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
DexterPL 0 Napisano 5 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Kup odkurzacz za 8000 z jakimiś filtrami chyba dla alergików i obal 0.7 na twarz, włącz ten odkurzacz i sie rano zdziwisz , człowiek jak nowy. To akurat też serio. Przez przypadek u kumpla wytestowane. Kurde, muszę spróbować ze swoim... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts