Jajacek 4 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Szukam magnetycznych pasków LED RGB do płyty do płyty Aorus Z370 Gaming 7. Na płycie są dwie pary złączy 3-pin i 5-pin, a system oświetlenia to RGB Fusion. Nie wie ktoś czasem gdzie kupię takie paski? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Sprawdź na Morele. Drogie ale są bardzo różne. A po co podajesz płytę ? Cytuj Link to post Share on other sites
MacPiston 78 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Sprawdź na Morele. Drogie ale są bardzo różne. A po co podajesz płytę ? Co to za pytanie w ogóle... Do złącza 5-pinowego podłączysz paski RGB lub RGBW - można użyć nawet tych najtańszych z allegro, kwestia podłączenia. Jak jesteś zainteresowany RGBW to z tego co pamiętam to między innymi CableMod oferuje takie rzeczy. Co do drugiego złącza - pod nie podłączysz tzw. paski adresowalne, takie jak w Corsair Node czy innych tego typu zestawach w których jesteś w stanie zmienić kolor pojedynczej diody niezależnie. Na 90% powinny zadziałać wszystkie paski bazowane na diodach WS2812B, to najpopularniejsze diody adresowalne ale tu nie jestem pewien całkowicie. Cytuj Link to post Share on other sites
Jajacek 4 Napisano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Nie potrzebuję robić z kompa choinki tylko do obu pasków dobrać jeden odcień i jasność do wszystkich diod. W takiej sytuacji jak rozumiem potrzebuję pasek z zasilaniem 3-pinowym? Cytuj Link to post Share on other sites
Zawisz 168 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) Nie, masz dwa złącz 5-pin RGBW oraz 2 złącza 3-pin ARGB. Możesz kupić: 2 "zwykłe" paski RGB na 4-pin i podpiąć pod złącze 5-pin (1 pin zostaje wolny) 2 paski z diodami cyfrowymi ARGB na 3-pin i podpiąć je pod złącza 3-pin Możesz oczywiście podpiąć dwa takie i dwa takie paski. Osobiście poszedłbym w zwykłe RGB na 4-pin, bo jest po prostu tańsze, a ARGB ma sens tylko jeśli lubisz jak Ci komputer miga efektem tęczy lub stroboskopem. Edytowane 6 Listopada 2018 przez Zawisz Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 MacPiston - a są takie płyty dziś ,do których nie można podłączyć paska Led ? Cytuj Link to post Share on other sites
MacPiston 78 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 MacPiston - a są takie płyty dziś ,do których nie można podłączyć paska Led ? Poprzeglądaj, doinformuj się Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) Przez 20 lat jeszcze na taką nie trafiłem,ale może mało spostrzegawczy jestem... https://www.google.pl/search?q=jak+pod%C5%82%C4%85czamy+paski+led+w+komputerze&oq=jak+pod%C5%82%C4%85czamy+paski+led+w+komputerze&aqs=chrome..69i57j0.22127j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Edytowane 6 Listopada 2018 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
drathir 4 Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 ja polecam (po przejrzeniu masy recenzji, nie sprawdzałem ich osobiście - dopiero do mnie jadą) - NZXT extension KIT - do sterowania potrzeba Hue+ / obudowy NZXT ze smartem / sterownika (jakiego - niestety nie podpowiem - kupowałem pod h700i, jakieś proste sterowanie jest w zestawie, który podałem poniżej). W Polsce strasznie drogie, niemniej jednak w Chinach można kupić za sensowną cenę (~14$ za 4szt >>LINK<< - w Polsce za 2szt zapłacisz ok 80zł). Osobiście płaciłem 13$ za 4szt, ale teraz dużo drożej nie stoją. Podobno są produkowane dla NZXT ale profilaktycznie lepiej płacić PayPalem (jakby coś) Cytuj Link to post Share on other sites
Pavulon1 0 Napisano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Panowie, nie będę zakładał nowego tematu by nie zaśmiecać licząc na to, że tu uzyskam odpowiedź. Pytanie mocno laickie (nie jestem biegły w temacie elektryki) - płyta główna to Aorus X470 Ultra Gaming - zostały mi z tego co widzę same 3 pinowe wyjścia na dodatki ledowe (5 pinowe jest jedno zajęte przez ledy obudowy). Bardzo chciałbym zamontować coś takiego u siebie -https://pl.aliexpress.com/item/32853288878.html?spm=a2g0o.detail.1000016.1.1ae513457Ot5Wm&isOrigTitle=true rozumiem, że z racji tego, że wtyczka tego odpustowego cacka ma 4 piny to nie ma absolutnie szans aby wpiąć ją w te wejścia? Istnieją jakieś przejściówki? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts