Marek132 0 Napisano 29 Października 2018 Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Cześć, Mam problem z podkręceniem mojego radeona hd 7970. Na początku wygląda dobrze, tzn zwiększam taktowanie, aż gpu traci stabilność pracy. W tym miejscu pojawia się problem, ponieważ nawet jak wrócę do ustawień fabrycznych gpu dalej pracuje niestabilnie, aż do ponownego uruchomienia PC. Co może być tego przyczyną? vcore 1.025 clock 925 mem 1375 zasilacz chiftec nitro 750w 88+ Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Zależy czego używasz do podkręcania.Jeśli jednocześnie WattMan i np. MSI AB to apki mogą się ze sobą gryźć. Winna może być też wersja sterownika - występował błąd, który powodował brak zachowania profilu, mimo jego zapisania. Cytuj Link to post Share on other sites
Marek132 0 Napisano 30 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Próbowałem za pomocą msi ab w wersji 4.5.0. Myślałem, że to wina programu, więc zainstalowałem sapphire trixx i dalej jest to samo. Nie używałem dwóch programów jednocześnie. Sterowniki są aktualne. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Sterowniki są aktualne. Aktualne czyli, które - w ciągu paru dni wyszły chyba ze 3 różne m.in z ppoprawką pod Win10 October Update MSI AB sprawiał swego czasu problemy i ostatnio one się powtórzyły, nawet wersja beta niby z poprawkami. Proponuję usunąć wszystko co dotyczy MSI AB, Trixx i sprawdzić zachowanie karty używając jedynie WattMan. Wcześniej w tych programach ustaw wszystko na "domyślne" Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 (edytowane) Na początek to wymiana pasty, termopadów + gruntowne czyszczenie chłodzenia karty. Jeżeli chcesz aby podziałała dłużej niż miesiąc oczywiście Możliwe, że smażysz kartę za mocno i dostaje głupawki. Miałem kiedyś coś takiego z GTX 660. Ściągnij ten program - https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html Uruchom komputer w trybie awaryjnym i usuń sterowniki. Zainstaluj najnowsze lub starsze aż będzie dobrze. Edytowane 30 Października 2018 przez Pankracy666 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 2 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Masz najtańszą najgorszą wersję Sapphire'a Lepiej jej nie podkręcaj, jak zacznie sypać artami to nic z tym nie zrobisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts