choleryk65 406 Napisano 28 Października 2018 Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Witam, mam pewien problem z kamerą Novus: https://www.novuscctv.com/pl/products/3786/NVAHD-2DN5120MSD_IRH-2 Chodzi o to, że nie mogę ustawić bitrate oraz ID kamery. Według instrukcji, wchodząc do menu za pomocą rejestratora lub klawiatury nie da się przestawić kanału, a nie da się inaczej niż programowo, bo nie ma mikroswitchy. Jeżeli bitrate mógłbym zostawić jak jest, defaultowo 4800, to kanału niestety już nie. To jedna z wielu kamer więc ustawienie ID jest istotne, a z pewnych powodów nie mogę zmieniać ID w innej kamerze. Na spokojnie wziąłem inną sztukę tego samego modelu i to samo, nie da się przestawić. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 28 Października 2018 Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Zapytaj Novusa. Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 28 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Myślisz, że nie pytałem? Powiedzieli to, co sam wiem z instrukcji obsługi, mieli jeszcze oddzwonić, ale jak na razie echo. To jest zdaje się stosunkowo nowa kamera i być może coś nie jest dopracowane. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 28 Października 2018 Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Skoro producent nie wie to wątpię, że ktoś tutaj wie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie choleryk65 406 Napisano 29 Października 2018 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 A, łudziłem się, że jednak coś ktoś wie. Zobaczymy w poniedziałek, może będzie jakiś odzew. Z reguły od ręki, problem był załatwiony. Dla potomności Tego czego nie ma w instrukcji obsługi, żeby móc zmienić ID i baudrate kamery. Po wejściu w zakładkę "System Setting", w podmenu "ID Setting" , należy skopiować numer seryjny "S/N" oraz wpisać go w zakładce "Conf". Bez tego nie da się zmienić ID i baudrate kamery. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts