Skocz do zawartości

Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB

Recommended Posts

Ok to polecmy inna stroną.

Ceneo. Najtańsza -nowa z gwarancja - 893,50zł netto

Twoja używana - 950 netto

Jakieś przemyślenia ?

https://www.ceneo.pl/51713806

?

Zresztą czemu Ty podajesz kwoty netto? XD przecież to nie ma rąk i nóg.

Edytowane przez Marvelm

¬_¬

1099 / 1,23 = 893,50 - Cena po odjęciu VATu

Sądzę że nie sprzedajesz karty FVAT

1099 to link allegro prowadzący do karty z 4GB, pierwsza sprawa.

Druga sprawa jako osoba fizyczna w sklepie kupujesz z vatem więc nie wiem o czym Ty człowieku mówisz. Czyli według Ciebie jak ja kupie kartę w sklepie po cenie brutto to następnego dnia jak chcę ją sprzedać to powinienem wołać cenę netto, bo ktoś sobie może na firme kupić taniej? Co to za logika w ogóle jest.

Ok. Przyznaje się. Ceneo zrobiło mnie w kija. 

Pomijając amazon gdzie jest dużo tańszy, sprzedajesz kartę 100zł taniej niż sklepowa cena netto. Jako osoba prywatna to twoja sprawa z vatem, ale nie jest to cena wyjściowa do negocjacji.

Ale o czym Ty w ogóle mówisz? Idąc Twoim tokiem myślenia większość kupujących na tym forum jest głupich, bo kupują używki w cenie zbliżonej (albo i wyższej) cenie netto nówek. Czy Tobie sie wydaje, że każdy na świecie ma firmę i wszyscy wszystko kupują bez vatu? Co to w ogóle za porąbana logika jest, jeszcze nigdy się nie spotkałem z kimś kto operuje kwotami netto przy handlu używanym sprzętem.

3) Oferty można odświeżać po upływie 7 dni od daty napisania ostatniego posta w temacie. Bezwzględnie zakazuje się pisania nic nie wnoszących do tematu postów. Zabronione jest również pisanie postów mających na celu tylko poinformowanie o fakcie, że dane aukcje kończą się za x godzin lub obniżanie ceny o symboliczną wartość (np. 2zł) Ponadto, przy każdej edycji treści posta lub w wypadku scalenia się dwóch postów bezpośrednio pod sobą należy podać powód edycji posta.