topolek 0 Napisano 9 Października 2018 Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Witam,Problem: brak video w programach do odtwarzania ( ALLPlayer, VLC media) czy specjalistycznych do obróbki video typu Adobe Premiere, After effects (programy oryginalne na licencji), jedyne miejsce poza przeglądarkami gdzie widoczny jest obraz to windows media player. Zazwyczaj jest wyświetlany zielony, czarny badz czerwony ekran w miejsce video. karta graficzna czy procesor nie są uszkodzone w grach wszystko jest oksprzęt, system: Windows 10 home, Notebook MSI GP63 Leopardwykonane przeze mnie czynności które nie pomogły rozwiązać problemu: wyłączenie akceleracji w przeglądarkach internetowych, aktualizacja systemu windows, aktualizacja sterowników do karty graficznej, pobranie najnowszych kodeków video, aktualizacja Adobe flashaBardzo proszę o pomoc wolałbym uniknąć reinstalacji systemuPozdrawiam http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gif Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 9 Października 2018 Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Sprawdź jakie rozszerzenia mają pliki wideo. Czy wszystkie plki wideo są otwierane przez Windows Media Player? Cytuj Link to post Share on other sites
topolek 0 Napisano 9 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2018 byly to pliki AVI i mp4, otwierają się tylko w Windows media player, w reszcie programów jest zielony badz jak w Adobe Premiere zamias obrazu czerwony ekran.. Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 9 Października 2018 Udostępnij Napisano 9 Października 2018 (edytowane) Aby uniknąć przeinstalowania systemu łatwiej będzie odinstalować wszystkie przez Ciebie wymienione programy. Potem wyczyszczenie rejestru np. CCleaner. Instaluj po kolei zaczynając od Adobe i kończąc jeżeli Ci potrzebny na ALL Player. Sprawdzaj po każdej instalacji stan odtwarzania. Pewnikiem powstał jakiś miszmasz kodeków, z którym prgramy nie mogą sobie poradzić. Przeskanuj system jakimś antywirusem. Gdyby po de instalacji programów nie było monitu o ponownym uruchomieniu systemu to i tak go wykonaj. Edytowane 9 Października 2018 przez lonialomax Cytuj Link to post Share on other sites
topolek 0 Napisano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2018 ok, dziękuje znalazłem póki co pośrednie rozwiązanie w przeglądardce wyłączyłem akceleracje sprzętową i wideo wyświetla się już normalnie, podobnie w programie Adobe Premiere Pro wystarczyło wyłączyć akceleracje. Jednak video dalej wyświetla się tylko w WMP spróbuje odinstalować poszczególne programy, zobaczymy Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej21 2 Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 (edytowane) ok, dziękuje znalazłem póki co pośrednie rozwiązanie w przeglądardce wyłączyłem akceleracje sprzętową i wideo wyświetla się już normalnie, podobnie w programie Adobe Premiere Pro wystarczyło wyłączyć akceleracje. Jednak video dalej wyświetla się tylko w WMP spróbuje odinstalować poszczególne programy, zobaczymy Hej Przeskanuj Adwclenere'm i zobacz co znajdzie. Przeinstaluj w\w programy. Edytowane 10 Października 2018 przez Maciej21 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts