Tadeus 1 Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Witam, Ostatnio rozglądam się za nowym telefonem. Niestety mój budżet nie może przekroczyć 1000zł. O dwóch wyżej wymienionych telefonach słyszałem różne opinie, pozytywne i te negatywne. Jednak nie jestem w stanie samemu zebrać myśli i dojść do wniosku, który telefon będzie lepszym wyborem. Zależy mi na przyzwoitym aparacie/głośniku, dobrej baterii i rzecz jasna na wydajności i wytrzymałości. Jest tutaj może ktoś, kto miał do czynienia z którymś z tych telefonów? Chciałbym kupić urządzenie, które będę mógł bezboleśnie obsługiwać w przeciągu chociaż tych 2 lat, tyle co trwa zwykle gwarancja. Moje obawy przed Zenfonem 3: - wytrzymałość, szczególnie plecki - w końcu są szklane - bateria, 2650mAh nie brzmi zbyt dumnie, ale jak jest w rzeczywistości?; znosi próbę czasu? - Zenfone 3 miał premierę już 2 lata temu - jest starszy od swojego rywala. Wiem, że to nie jest wyznacznikiem jakości, ale chciałbym mieć punkt zaczepienia na podstawie prawdziwej opinii. Z NFC nie korzystam, więc nie ma to dla mnie znaczenia czy telefon jest w to wyposażony, czy też nie. Uprzedzam, że nie potrzebuję rad niezwiązanych z tymi modelami, tzn.: nie jestem zainteresowany opiniami typu X telefon będzie lepszy. Dziękuję wszystkim z góry za udzielone wskazówki. Cytuj Link to post Share on other sites
MyrAme 0 Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Zrezygnuj z motoroli czy zenfonów Za 1000 zł dostaniesz świetne Xiaomi (to nie jest januszostwo) za tą cene można znaleźć fajny telefon tej marki Ja osobiście będe tak w czerwcu telefon zmieniał to kupuje: UMIDIGI CRYSTAL PRO Mediatek MT6750T 4 gb ram 64 gb pamięci Czytnik linii papilarnych Dwa aparaty z tyłu (13 megapikseli) 1 aparat z przodu (5 megapikseli) 5,5 cala (Wydajność procka od mediateka na poziomie Snapdragona 425 (czyli budżetówki)) Cena na e-magu to 660 zł Ale z taki funduszami brałbym jakieś Xiaomi Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Factory 42 Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Za tą kwotę masz Redmi Note 5 ze snapdragonem 636 i 4 GB pamięci RAM, aparaty ma przyzwoite, no i bateria 4000mAh która starczy spokojnie na 2 dni użytkowania. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Baronik 15 Napisano 3 Października 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Masakra - autory wyraźnie zaznacza, że nie chce innych modeli, a ci mu xiaomi wciskają... Autorze,moim zdaniem Moto będzie lepsza - co prawda aparat powiedziałbym, że jest porównywalny (choć ten w Asusie ma optyczną stabilizację), ale ma lepszą baterię, ekran jest trochę wiekszy, ma czytnik palucha w wygodniejszym (subiektywna kwestia) miejscu i jest szansa, że jednak dostanie aktualizację do Pie (9.0), podczs gdy starszy o rok Asus już raczej zostanie na Oreo. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Molox 0 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 A co powiecie na temat Asus zenfon max pro m1? wiem ze niby aparat szalu nie robi ale lepsza bateria. i mam podobny problem jaki telefon wybrac ok 1000 zl. Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 @up Max Pro M1 to dość świeże urządzenie, działa bardzo lekko bo to mocno odchudzony soft Asusa, który jest bliski czystego Oreo. Można się na nim spodziewać aktualizacji do Pie, a bateria robi dobre wrażenie. Co do aparatu - jest średniakowo i tylko średniakowo, jeśli często pstrykasz fotki to radzę rozejrzeć się za innymi alterantywami(np. dołożyć lub zainteresować się jakimś ex-flagowcem). Mnie osobiście w tym Zenfonie irytuje przestarzałe złącze micro-usb - gdyby nie to, to naprawdę byłoby to atrakcyjne urządzenie. Chciałbym kupić urządzenie, które będę mógł bezboleśnie obsługiwać w przeciągu chociaż tych 2 lat Tak de facto, te zdanie wyjaśnia wybór i łącząc to z postem @Baronik, zdecydowanie lepiej spojrzeć w stronę Motki . Cytuj Link to post Share on other sites
Tadeus 1 Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 (edytowane) Sprawdzałem ofertę Xiaomi, ale nie wzbudziło ona we mnie większego zainteresowania. Zamówiłem Motorolę. Ponadto składam podziękowania Baronikowi za uszanowanie mojego zdania. Edytowane 3 Października 2018 przez Tadeus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts