Michał11118 0 Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Cześć, mam problem z podkręceniem mojego i5 2500k na płycie Asrock P67 Pro3 B3. Wcześniej normalnie działał mi na ustawionym 4,5GHz. Musiałem zresetować bios i teraz nie mogę ustawić wybranych wartości. Płya jakby blokuje ustawienie danych wartości, np: chcę ustawić mnożnik na 40, a płyta sama zmienia przy zatwierdzaniu na 37. I tak praktycznie przy wszystkich parametrach. Profile, które są już na płycie ustawione fabrycznie, tzn na 4,0, 4,2, 4,4 itd działają normalnie, ale ustalmy, są średnio ustawione. Czego może to być wina? Chłodzenie to Zalman Cnps 11x. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Przeglądnij dokładnie ustawienia w biosie (ze zrozumieniem). Podejrzewam,że jest jakaś opcja,która tę możliwość blokuje i trzeba ją wyłączyć. Może odezwie się jakiś właściciel takiej płyty... Cytuj Link to post Share on other sites
Michał11118 0 Napisano 27 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Natknąłem się teraz na wątek na innym forum i znalazłem tam podobny problem. Jeden z gości napisał, że u niego zmiany biosu nie pomagały, bo padła jakaś kość/pamięć(?) ime i musiał zamawiać nową kość z Niemiec... Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Możliwe,ale przeglądałeś funkcje biosu ? Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 jak kolega wyżej napisał, szukaj jakiejś opcji która po resecie sie wyłączyła/właczyła, miałem podobnie u siebie na asusie p8p67m, z godzinę szukałem co mi sie pokiełbasiło, nie mogłem ręcznie nic poustawiać do OC Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts