werywolf1 0 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Witam, Kupiłem swój pierwszy monitor z funkcją G-Sync, jednak ostatnio zauważyłem podczas grania, że kiedy mam poniżej 70/80fps zaczynają być widoczne linie poziome. Zdjęcia z gry Far Cry 5: Patrząc w niebo (100fps): Patrząc w dal (60-80fps): Mowa o monitorze aw3418DW (nie podkręcony, czyli 100hz) połączony z gtx 1070. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Edit: Wyłączyłem komputer i zrobiłem test matrycy (przytrzymując trzeci przycisk OSD) i nawet na teście są widoczne dane "paski". Słyszałem, że G-sync może mieć wady, ale to nic nie ma wspólnego z G-syncem skoro komputer jest wyłączony. Edytowane 25 Września 2018 przez werywolf1 Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 V-Sync w grze wyłączony? Cytuj Link to post Share on other sites
werywolf1 0 Napisano 25 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2018 tak Cytuj Link to post Share on other sites
matekow 88 Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Z tego co się orientuję to właśnie w monitorze jest zamontowany autorski układ gsync i jeśli z nim jest problem to pewnie z całym monitorem. Możesz sprawdzić czy jest jakiś firmware do monitora. Cytuj Link to post Share on other sites
Gderaczu 0 Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Jak tam sprawa z moitorkiem, coś się wyjaśniło? Cytuj Link to post Share on other sites
kubas246 135 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 GSync i VSync powinny być włączone w panelu NV. VSync wyłączony w grze. Dodatkowo najlepiej zrobić update sterowników. Jeśli dalej nie działa to na gwarancję. Cytuj Link to post Share on other sites
Gderaczu 0 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Właśnie rozglądam się za 21:9 i w sumie nastawiłem się na ten AW3418DW, ale w jest dużo narzekania na te IPS-y , Wygląda to na loterię z jakością matrycy... To z opisu wygląda na problem ze scan lines, Ciekaw jestem jak temat się rozwiną Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts