kicks 0 Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 (edytowane) Hej, szybkie pytanko czy w cenie do 300 zł znajdę lepsze słuchawki niż ISK HD9999? Zastosowanie to głównie gry, na drugim planie muzyka. Możecie doradzić? Czy może ewentualnie dołożyć parę groszy i kupić coś lepszego? Będą podpięte pod integre. ASROCK Z370 extreme4. Z góry dzięki. Edytowane 24 Września 2018 przez kicks Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Lepsze pod jakim względem ? Jeśli chcesz mówić tu wyraźniejszej różnicy jakościowej.Musiałbyś przygotować trochę więcej kasy. 400-600zł i możemy rozmawiać. Myślę, że sam mógłbyś sobie coś lepszego i tańszego wyszukać ale to już po odsłuchach. Osobiście wołałbym zmienić układ dźwiękowy,mimo nie najgorszej integry. Cytuj Link to post Share on other sites
kicks 0 Napisano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Lepsze pod jakim względem ? Jeśli chcesz mówić tu wyraźniejszej różnicy jakościowej.Musiałbyś przygotować trochę więcej kasy. 400-600zł i możemy rozmawiać. Myślę, że sam mógłbyś sobie coś lepszego i tańszego wyszukać ale to już po odsłuchach. Osobiście wołałbym zmienić układ dźwiękowy,mimo nie najgorszej integry. Powiem tak, chciałbym narazie kupić słuchawki wystarczające pod tą integre, tak aby właśnie nie marnować potencjału słuchawek źródłem dźwięku. W poprzednim poście zgubiłem słowo, będą używane głównie do gier, na drugim planie muzyka, mimo wszystko słucham jej dosyć sporo. Możesz mi jakoś doradzić? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Powiem tak, chciałbym narazie kupić słuchawki wystarczające pod tą integre, tak aby właśnie nie marnować potencjału słuchawek źródłem dźwięku. W poprzednim poście zgubiłem słowo, będą używane głównie do gier, na drugim planie muzyka, mimo wszystko słucham jej dosyć sporo. Możesz mi jakoś doradzić? IMO w tym budżecie to najlepszy wybór. Osłuchasz się to będziesz wiedział w co iść w przyszłości. Akurat HD9999 są w miarę łatwe do napędzenia więc na integrze zagrają a jak kiedyś znajdziesz budżet na lepszy napęd to też zyskają. Cytuj Link to post Share on other sites
djgromo 60 Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Mam do sprzedania na olx zadbane Sennheiser HD579 za 320 zł. Nowe kosztowały 550. Sennheisery z serii 500 mają dużą scenę, a ten model ma dodatkowo podbite górne tony. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Ja właśnie przekonałem się ile zyskały ISKi po podłączeniu ich do Asgarda. Może mam już spaczony słuch, ale w porównaniu do bezpośredniego zasilenia z Dragonfly (black) różnica jest olbrzymia. Dwie różne strony mocy, Asgard zamienił ważkę w wielkiego drapieżnika Jest mięcho, jest bas, jest gęsto, może zgubiło się nieco szczegółów ale na takiej płycie jak 'Only lovers left alive' brzmi to doskonale. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Powiem tak, chciałbym narazie kupić słuchawki wystarczające pod tą integre, tak aby właśnie nie marnować potencjału słuchawek źródłem dźwięku Przecież ta integra, to nie jest dobre źródło dźwięku i praktycznie każde trochę lepsze słuchawki będzie ograniczać w przedziale już 150zł. Cytuj Link to post Share on other sites
kicks 0 Napisano 25 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Zamówiłem te ISK i teraz się tak zastanawiam, że w sumie mógłbym zainwestować w jakąś kartę dźwiękową powiedzmy do 200 zł, jeżeli można kupić coś znacznie lepszego troszkę drożej powiedzmy +/- 100 zł to mogę dołożyć, możecie coś polecić? Czy nie warto? Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 https://www.tophifi.pl/audioquest-dragonfly-black.html?gclid=Cj0KCQjwuafdBRDmARIsAPpBmVX3d1GspcY1GZS61uC7boksCipJfqIBX1TZvCoHbWetJgZcVTQ-Aq4aAg4UEALw_wcB nic lepszego nie znajdziesz za tą cenę. A jak już takie źródło nie wiem czy nie lepiej było się pokusić o AKG K240 Studio. Niby pół-otwarte(a raczej otwarte). Ale bardziej przestrzenny dźwięk i czysty . Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Ten dragonfly nie jest jakiś boski. Wzmacniaczyk w nim słabiutki. Posłuchaj na razie na integrze i odłóż na lepszy napęd. Cytuj Link to post Share on other sites
kicks 0 Napisano 25 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Ten dragonfly nie jest jakiś boski. Wzmacniaczyk w nim słabiutki. Posłuchaj na razie na integrze i odłóż na lepszy napęd. Okej, poużywam ich trochę na integrze i zobaczymy. Generalnie nie chodzi tutaj o to że nie mam funduszu a o to, że nie chce wydawać majątku na słuchawki i źródło ponieważ będą to moje pierwsze słuchawki od (6?) lat, od zawsze słuchałem muzyki na głośnikach lub dokanałowych z telefonu i nie wiem jaka była by dla mnie różnica między słuchawkami za 300 a tymi za 700. Masz coś konkretnego na myśli mówiąc lepszy sprzęt? Edytowane 25 Września 2018 przez kicks Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 (edytowane) W MP3 Store jest promo na Soundmagic HP151 (niecałe 400 zł) moim zadaniem lepsze sluchawy a cena rewelacyjna z tym, że pod integra będą się marnowały Edytowane 26 Września 2018 przez davv1882 Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Polecam zapoznać się z reckami ze strony https://www.audiofanatyk.pl miałem kilka modeli z polecanych i w sumie zgadzam się z recenzentem. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Za tyle kupisz używane focale listen Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Ten dragonfly nie jest jakiś boski. Wzmacniaczyk w nim słabiutki. Posłuchaj na razie na integrze i odłóż na lepszy napęd.Czerwony ma trochę lepszy "wzmacniacz" Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 (edytowane) A w tym wspaniałym Dragonfly'u wpadli już a to żeby dodać coś tak zaawansowanego jak regulacja głośności? Bo inaczej całość mija się z celem jeśli mamy czułe słuchawki, bo używając kontroli głośności Windowsa jak to pisał Audiofanatyk na któryś słuchawkach pełnowymiarowych musiał zejść do 2% głośności czyli inaczej mówiąc regulacja głośności wyglądała tak: cisza ->50% -> 100% głośności. @kicks Kup sobie FX-Audio DAC-X3 podepnij kablem optycznym do płyty głównej i będzie komplet https://www.ceneo.pl/56434359 Recenzja: https://www.audiofanatyk.pl/recenzja-daca-fx-audio-dac-x3/ Edytowane 29 Września 2018 przez kombajn Cytuj Link to post Share on other sites
kicks 0 Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 A w tym wspaniałym Dragonfly'u wpadli już a to żeby dodać coś tak zaawansowanego jak regulacja głośności? Bo inaczej całość mija się z celem jeśli mamy czułe słuchawki, bo używając kontroli głośności Windowsa jak to pisał Audiofanatyk na któryś słuchawkach pełnowymiarowych musiał zejść do 2% głośności czyli inaczej mówiąc regulacja głośności wyglądała tak: cisza ->50% -> 100% głośności. @kicks Kup sobie FX-Audio DAC-X3 podepnij kablem optycznym do płyty głównej i będzie komplet https://www.ceneo.pl/56434359 Recenzja: https://www.audiofanatyk.pl/recenzja-daca-fx-audio-dac-x3/ Dzięki, zastanowię się nad tym. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts