zuber567 10 Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Dzień dobry.Piszę do was z problemem, z którym mam pierwszy raz styczność i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Chodzi o to, że komputer po przy ponownym uruchamianiu w ogóle nie wyświetla obrazu, ale dysk normalnie działa i Windows się ładuje, ponieważ po zamknięciu komputera przez przytrzymanie przycisku zasilania i uruchomieniu go dostaję komunikat, że Windows nie uruchomił się poprawnie. W tym momencie należy zaznaczyć, że przy normalnym zamknięciu komputera i uruchomieniu go obraz normalnie się pojawia. Problem występuje na grafice dedykowanej i na zintegrowanej. Po resecie BIOSu ( wyjęcie bateryjki ) też nic się nie zmieniło. Gdzieś w internetach wyczytałem, że to może być wina włączonego Fast Boota. No to go wyłączyłem i nic to nie dało. tl;dr Komputer nie daje obrazu przy ponownym uruchomieniu. Natomiast przy normalnym zamknięciu i uruchomieniu wszystko jest w porządku.Specyfikacja- Procesor: Intel Core I3-8100- MOBO: MSI H310-A PRO- Pamięć: Ballistix Sport LT DDR4 8GB- Karta Graficzna: Zotac GeForce GTX 1050 Mini 2GB- Dysk: Samsung HD252HJ- Zasilacz: jakiś Tracer 500WWszystko oprócz dysku zostało nie dawno kupione.Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 A nie możesz "normalnie" wyłączać ,czyli zasilanie i zamknij ? Cytuj Link to post Share on other sites
Nikopor 6 Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Ja miałem podobnie z monitorem LG w2240s musiałem odłączać wtyczkę od karty graficznej i podłączać na nowo. Może to. Niestety nie udało mi się rozwiązać problemu. Zostało odłączanie. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Ale kolega ma ten problem,jak wyłącza sprzęt bez normalnego zamykania systemu,tylko "z buta"... Cytuj Link to post Share on other sites
zuber567 10 Napisano 15 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2018 (edytowane) jarrino źle mnie zrozumiałeś. Zasilanie>Zamknij - działa. Po tym jak uruchomię komputer to obraz jest. Zasilanie>Uruchom ponownie - brak obrazu po uruchomieniu. Zapomniałem dodać, że Windows 10. Teraz oprócz tamtego problemu mam inny. Otóż postanowiłem zainstalować sterowniki do karty graficznej dedykowanej. Dzięki temu teraz na niej nie mam w ogóle obrazu po tym jak Windows się wstępnie załaduje. Logo mobo wyskakuje, następnie ten wstępny load Windowsa i tyle. @edit Po odłączeniu kabla od karty gdy obraz jest i ponownym podłączeniu obraz już nie wraca. Edytowane 15 Września 2018 przez zuber567 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 (edytowane) Czy masz na pewno wszystkie aktualizacje systemu i sterowników z chipsetem płyty głównej,pod win10 ? https://pl.msi.com/Motherboard/support/H310-A-PRO#down-driver&Win10%2064 Edytowane 15 Września 2018 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts