Skocz do zawartości

Telefon za 1000 - 1300zl max.

Recommended Posts

Mam pytanie jeszcze o ochronę ekranu czy redmi note 5 ma jakąś ochronę. Niby nie którzy piszą że jest to Gorilla Glass, ale czy na pewno i której generacji?

Dokupiłem już obudowę spigen, ale szkła mi się zbytnio nie chce dokupować.

Po zastosowaniu szkła nie ma żadnych strat na jakości obrazu i czułości działania dotyku? Czy ewentualnie późniejsza wymiana szkła nie jest możliwa i nie sprawia jakiś problemów z wyświetlaczem?

Ostatnio miałaem lg x mach w pokrowcu tylko z klapką i nic mi nieporysowalo ekranu. Z tym że teraz mam sam pokrowiec, więc można warto dokupić takie szkło.

Po zastosowaniu szkła nie ma żadnych strat na jakości obrazu i czułości działania dotyku? Czy ewentualnie późniejsza wymiana szkła nie jest możliwa i nie sprawia jakiś problemów z wyświetlaczem?

Ostatnio miałaem lg x mach w pokrowcu tylko z klapką i nic mi nieporysowalo ekranu. Z tym że teraz mam sam pokrowiec, więc można warto dokupić takie szkło.

Etui, pokrowce itp. można sobie wsadzić.Ja miałem telefon w etui z klapką i szkło i tak było porysowane. Na wyświetlacz najlepiej nakleić szkło hartowane, ewentualnie folię w stylu ARC od 3mk (mam i polecam). Żaden producent nie jest w stanie wymyślić nic lepszego niż dodatkowy kawałek szkła/plastiku/folii na wyświetlaczu. Jak się porysuje, zbije, pęknie, wymienia się na drugi za 50-80zł i spokój...wymiana wyświetlacza to już koszt kilkuset zł. Ponadto polecam szkło hartowane z tego względu, że w przypadku upadku na beton przejmuje ono większość energii i potrafii roztrzaskać się w drobny mak, dzięki czemu sam wyświetlacz pozostaje nienaruszony (przetestowane kilka razy na moich telefonach i telefonach mojej rodziny). Folia też powinna trochę pomóc na upadki, ale na pewno nie w takim stopniu jak szkło (inna charakterystyka meteriału).

Co do S7, to szczerze mówiąc jakoś nie mogę znaleźć średniaka, który byłby od niego lepszy. Serio, telefony poniżej 1300zł nie są w stanie konkurować z s7. Chyba, że pod kątem trzymania na baterii, ale akurat nie jest jakiś wyczyn przy ogniwie 4000mAh i procesorze o połowę wolniejszym. Poza tym Wyświetlacz w S7 nie ma konkurencji. No serio, niech ktoś znajdzie coś lepszego niż SAMOLED (lub OLED). Nie ma szans.Aparat w S7 (zwłaszcza po aktualizacji do androida 8.0) też jest jednym z najlepszych na rynku i nie jest to moje zdanie, tylko wielu ludzi zajmujących się zawodowo telefonami. Poza tym testy też pokazują, że aparat w tym telefonie jest bardzo dobry. Ja przynajmniej jestem bardzo zadowolony. No chyba, że ktoś próbuje porównać aparat w telefonie do aparatu kompaktowego lub lustrzanki (tak są tacy ludzie). To tak jakby porównywać procesor mobilny z desktopowym.

polecam tak jak kolega wyżej nie wazne jakie to szkło gorilla i tak sie porysuje nawet zwykłe szkło za 10zł jest lepsze niz jego brak a jakośc sie nie zmienia zarówno jakość obrazu jak i uzytkowanie 

• Popieram 1

G6 zje pod względem baterii. Wydajnościowo LG mimo wszystko będzie lepszy, aparat to przepaść na korzyść LG. Co do porównania Pro M1 vs Redmi Note 5 to w zasadzie kwestia indywidualnych preferencji. Oba w swojej cenie są świetną opcją, przy czym Redmi zauważalnie tańszą (około 850zł w Proline za 4/64 względem M1 za 1099zł). Bateria będzie lepsza w M1, natomiast ta w Xiaomi i tak jest bardzo dobra. Aparat zdecydowanie na korzyść Xiaomi, Asus pod tym względem jest mocno przeciętny. Oba mają złącza microUSB, na ogromny minus przy tak ogromnym ogniwie M1 jest brak jakiegokolwiek szybkiego ładowania przez co telefon ładuje się strasznie długo (Redmi ma obsługę QC 2.0/3.0 - przy czym należy zaznaczyć, że ładowarka dołączona do zestawu jest wyłącznie 2A bez obsługi QC 2.0). Na plus M1 obecność NFC, którego w Redmi brakuje. No i praktycznie czysty android w M1 vs MIUI w Redmi. Oba patrząc na politykę aktualizacji obu firm będą oferowały dobre i długie wsparcie. W zasadzie to wszystko rozbija się o szczegóły. Jeśli NFC jest 'must have' to M1, jeśli wolisz lepszy aparat - Redmi. I też kwestia systemu, wg mnie oba są dobre i dopracowane, kwestia co preferujesz. Nie mniej co nie wybierzesz będziesz zadowolony. Mi A2 bym odrzucił ze względu na wykastrowaną baterię, brak jacka, brak slotu na karty pamięci. 

• 4 tygodnie później...

To było wiadome od wielu lat, że producenci celowo postarzają sprzęt. Dlatego ja np. na przekór Samsungowi przez długi czas używałem Ace 2 na Customowym sofcie (Cyanogen). Telefon mimo kilka drobnych bugów działał dość stabilnie i przede wszystkim szybko. Gdyby w moim Galaxy S4 nie padła płyta główna, pewnie też bym się przesiadł na jakiś inny soft i cieszył się jeszcze przynajmniej rok dobrym telefonem. Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem Galaxy s7 i o ile sprzętowo wytrzyma to zamierzam go używać jeszcze bardzo długo, a po końcu gwarancji na pewno zmienię soft.