tomcio462 0 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Hejka chciałem się dowiedzieć czy wybrac XBOX 360 czy PS3 Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 To zależy od wielu czynników: 1. Jakie konsole mają twoi znajomi? 2. Czy jesteś skłonny płacić niezbyt duży abonament za grę w multi (X360), czy wolisz mieć to za darmo (PS3)? 3. Które z gier ekskluzywnych wolisz: Uncharted 2, Killzone 3 oraz Gran Turismo 5 (PS3) czy Gears of War, Forza Motosport, Halo 3 i Fable 3 (X360)? 4. Jeśli w przyszłości chciałbyś kupować kontrolery ruchowe, to wolisz Kinect (X360) czy Move (PS3)? Wiele zależy od własnych upodobań i w szczególności od listy dostępnych gier Link to post Share on other sites
vision 2 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Zależy jaki masz budżet, ponieważ na XBOX360 gry są, co jak co - ale tańsze, niż na PS3. Osobiście mam PS3 i bardzo mi się podoba. Co do PS3, to niedługo wyjdzie Steam dla PS3, gdzie grając w grę na PS3, będziesz mógł zrobić "save" i dokończyć na komputerze. PS3 ma też PS3 Movie, jeżeli chcesz sobie pograć w bardziej "ruchowe" gry. Ogólnie Bluray też przemawia za PS3. Wi-Fi, czy łącznie z komputerem w celu przesłania muzyki itp. to już standard. XBOX 360, Najnowszy XBOX, też doczekał się Wi-Fi, lecz po jakim czasie. Swojego Kinect'a też ma, co jest sporym Plusem. XBOX nie ma Bluray, co jest minusem, jeżeli lubisz pooglądać Filmy (Co prawda, jest możliwość kupienia przystawki, ale to dodatkowe $$) Podsumowując, PS3 wg. mnie jest lepiej rozwijany, ma ogrom Opcji, lecz gry nie należą do najtańszych, lecz jeżeli kupujesz konsole, tylko do pogrania "raz na jakiś czas" i to jeszcze w gry Ruchowe (Mowa tu o Kinect), to XBOX. Lecz, jeżeli chcesz często grać i do tego oglądać FIlmy, to polecam PS3. Reszta typu: układ padów, sterowanie jest do przyzwyczajenia, lecz ja jakoś NIE przepadam za XBOX'em Vision Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Jedno dobre i drugie, tak jak napisał TS wszystko zależy od Twoich preferencji. W domu mamy klocka ale zazdrość mnie zżera jak widzę takie tytuły jak GT5 czy Killzone 2 ...wszystkiego jednak mieć nie można Link to post Share on other sites
tomcio462 0 Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 głównie bym chciał grać w samochodowki i w fps sam mam ps2 i przyzwyczaiem sie do jego joya Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Powiem tak, popatrz na exy. Zobacz, które bardziej Ci odpowiadają (patrz na te co się pojawiły i na tegoroczne premiery) i na tej podstawie wybierz konsole. Inna sprawa jak konsola ma służyć też jako centrum multimedialne, wtedy wybór jest oczywisty - tylko PS3. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
tomcio462 0 Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 a ktorą wersje ps3 wybrać clasic czy slim bo słyszałem że clasic może emulować ps2 Link to post Share on other sites
vision 2 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Tak Classic obsługuję gry ze swojego poprzednika PS2, lecz PS3 Slim jest niewątpliwie lepszy do grania - ciekawy wygląd, twardy dysk o pojemności 120GB/250GB, mniejsze zużycie energii. Ja osobiście mam wersje Slim, z której jestem zadowolony. Jeżeli naprawdę chcesz odpalać gry z PS2, to bież Classic'a, lecz na PS3 jest masa genialnych produkcji, więc moim zdaniem nie ma potrzeby odpalania gier z PS2. Link to post Share on other sites
tomcio462 0 Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 dzięki za rady po rozmowie z rodzicami bierzemy ps3 slim Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 ten obrazek mówi wszystko http://i.imgur.com/IWCnk.jpg Link to post Share on other sites
Recommended Posts