czarekku 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam, czy jest szansa że wymieniona w tytule płyta główna obsłuży nadchodzące procesory AMD pod socket AM3+? Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz271zaq 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Dołączam się do pytania i dorzucam to samo odnośnie m4a785td-v evo Ma się rozumieć ze jest to pytanie skierowane do ludzi z supportu Asusa. A tak poza pytaniami to nie do końca wiadomo jak to jest z dodawaniem tego wsparcia. Wsparcie od MSI dostała bardzo uboga 760GM-P33. Nie chce mi się wierzyć ze inne firmy nie są w stanie zrobić tego samego. Przez chwile przypuszczałem ze problemem może być zintegrowana grafika ale MSI i wsparcie dla 880GMA-E55 rozwiało te przypuszczenia. Moim zdaniem wszystko zależy od polityki firmy. Dodanie wsparcia to raczej dodatkowa praca niż problem bo większość płyt będzie miało reedycje z nowymi czarnymi podstawkami. Reszta pozostanie bez zmian. Bardzo dziwnie pogrywa sobie gigbyte który nie będzie robił wsparcia dla starych płyt a wyda większość z nowymi podstawkami. Możliwe ze chcą żeby płyty były kompatybilne z AM4 ale to tylko gdybanie. Na chwile obecna wiadomo ze wsparcia nie dostaną nForce(przynajmniej nie w najbliższym czasie) Warto tez poczekać bo może ktoś zrobi bios dla płyt które oficjalnie nie będą wspierały am3+ ale to już będzie wiązało się z pewnym ryzykiem. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Odpowiedź na wasze pytanie: http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Asu ... caid=1c166 a tu artykuł z b-marka: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/ASU ... 33849.html Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz271zaq 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 To nie jest odpowiedz tylko notatka prasowa. O tych płytach już wiadomo. Czytałem gdzieś wypowiedz pracownika Asusa który mówił żeby czekać bo jeszcze do końca nie wiadomo jak będzie z innymi płytami. Cytuj Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 MSI oficjalnie ogłosiło że po up-grade Bios-u będzie możliwość korzystania z Bulldozer-ów. Dotyczy to chipsetów 890, 880, 870 , 760 więc istnieje możliwość techniczna by wasze płyty obsługiwały AM3+. Myślę że ASUS potwierdził możliwość obsługi AM3+ tylko na topowych/drogich płytach by sięgnąć do kieszeni klientów. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Podobnie jak lista obsługiwanych AM3'ek na starszych płytach rosła z czasem i formalnie pojawiła się po premierze nowych procesorów, sugeruję jednak odrobinę cierpliwości... Póki AM3+ nie jest dostępne na rynku wydaje mi się, że to najrozsądniejsze rozwiązanie. Dalsze klepanie postów i uwagi typu "sięganie do kieszeni użytkowników" są nie na miejscu, to nie jest forum wróżbiarskie i mam nadzieję że zachowamy stosowny poziom dyskusji. Cytuj Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 "Dalsze klepanie postów i uwagi typu "sięganie do kieszeni użytkowników" są nie na miejscu, to nie jest forum wróżbiarskie i mam nadzieję że zachowamy stosowny poziom dyskusji." Przepraszam, że szanownego Pana obraziłem. Mam prawo do własnej opinii a to nie jest forum firmy ASUS.... Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Kolego mianix82 - przede wszystkim żaden ze mnie Pan . Nie czuję się też obrażony. Po prostu staram się trzymać tu odpowiedni poziom i nie chciałbym uczestniczyć w przepychankach rodem z forum Onetu. Masz prawo uważać, że ASUS próbuje "sięgać do czyjejś kieszeni", jednak sam oceń czy podobne treści wobec niedostępnej realnie, zapowiadanej od baaardzo dawna platformy mają jakiekolwiek uzasadnienie? Jeśli czegoś jeszcze zwyczajnie nie ma, nie widzę powodu by wypowiadać się w taki sposób. Cytuj Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Dlatego myślę że na tym zakończymy Zgodzę się, że "troszkę" przesadziłem, gdyż nie znam polityki firmy ASUS. Szkoda że możecie stracić klientów zastanawiających się obecnie nad zakupem "tańszej" płyty a chcących mieć pewność, że obsłuży ona nowe procesory Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts