CrisPell 4845 Napisano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Wychodzę z założenia, że skoro w zasilaczu nie przewidziano wtyczki PCI-E to nie powinno się do niego nic podpinać wymagającego takiego złącza. Jak chcesz ryzykuj. Bezpieczniej zmienić ten zasilacz. Btw. 12A na jednej z 12V to bardzo mało. Nie wiadomo jak faktycznie rozłożone jest tutaj obciążenie. w tym momencie to ja padam ze śmiechu, tego hd7850 + prądożerny p II x4 na white energy (takie cudo) z linią jedną 14 A uruchamiałem i ponad miesiąc chodził aż kupiłem porządną zasiłkę Ta i chodził chyba tylko w spoczynku, mierzyłem taki zestaw i całościowo komputer pobierał blisko 300W pod pełnym obciążeniem według watomierza. Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Ta i chodził chyba tylko w spoczynku, mierzyłem taki zestaw i całościowo komputer pobierał blisko 300W pod pełnym obciążeniem według watomierza. chyba z monitorem i lampką nocną z kręconym i7 2600k na 4,7 ghz koło 230w, bez oc cepa spokojnie poniżej 200 schodzi https://pclab.pl/art51253-15.html Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) chyba z monitorem i lampką nocną z kręconym i7 2600k na 4,7 ghz koło 230w, bez oc cepa spokojnie poniżej 200 schodzi https://pclab.pl/art51253-15.html Piszesz we wcześniejszym poście o AMD Phenom, który na 1.4v z palcem w d... dobije tych 300W z tą kartą. I do tego też się odnosiłem, a teraz zgrywasz cwaniaka porównując to do i7, który z pewnością bierze mniej prądu. Sam już gubisz w tym co piszesz, więc skończ "padać ze śmiechu", bo się nie popisałeś inteligencją. Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) chłopie, ja PII x4 to miałem na 1,287v przy 3,8ghz, 1,4 to tylko leszcze przy tym cepie ustawiają ten procesor standardowo ma 1,35v, skąd te 1,4, "fachofcu" Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez k0chan Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) chłopie, ja PII x4 to miałem na 1,287v przy 3,8ghz, 1,4 to tylko leszcze przy tym cepie ustawiają ten procesor standardowo ma 1,35v, skąd te 1,4, "fachofcu" To gratuluję, że ci się trafiła dobra sztuka i pracował stabilnie. Nie wszyscy jednak mają takie szczęście, a głupi ma zawsze. Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Nowak 0 Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Panowie podpiolem wszystko tanczy ladnie tylko problem z wgraniem sterownikow "caly czas szuka urzadzenia" pomocy Dobra zainstalowano pomyslnie biore uruchom ponownie komputer przeleci logo windows i dalej czarny ekran Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 To roznie moze byc, albo gpu padniete albo zasilacz nie wyrabia. Dodtkowe zasilanie gpu podpiete prawidlowo?? Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Nowak 0 Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Mysle ze tak dodam ze mam podpiete dodatkowe zasilanie na przejsciowce 2x molex 6 pin W trybie awaryjnym z obsluga sieci uruchamia sie normalnie Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Usuń w trybie awaryjnym sterowniki jakimś driver cleanerem i spróbój zainstalować inne. Jak nie to obstawiam zasilać. Spróbuj zmienić moleźy na tej przejściówce, np. te od cdrom dać do pcie lub jak masz inne wolne molexy to pozamieniać. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) Czyli może być tak jak było przypuszczane po zainstalowaniu sterowników wchodzi na wyższe obroty i zasilacz nie wyrabia. Rozwiązanie takie podmienić zasilacz na renomowany. Uruchomić jak będzie OK masz winowajcę, a jeśli dalej uwala to może oznaczać, że karta graficzna jest wadliwa i nie działa w trybie 3D. Niestety dość często spotykany przypadek i ja też tego doświadczyłem. Edytowane 21 Sierpnia 2018 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Nowak 0 Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Na poczatku bylo wszystko ok pogralem godzine w batelfielda 3 i wywalilo czarno szare paski i po tym nie chce wyswietlac obrazu po odinstalowaniu sterownikow w ogole nie widzi karty widzi ja jako karte zintegrowana vga Cytuj Link to post Share on other sites
bartekmustach 28 Napisano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Czy masz możliwość przetestowania, jak komputer będzie się spisywał na innym, przede wszystkim lepszym jakościowo zasilaczu? Pożyczyć od kolegi albo coś? Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Nowak 0 Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 no właśnie nie mam Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 przetestuj karte w innym kompie, zasilacz, mimo że bida, powinien w 99% dać radę, tym bardziej że ponad godzine grałeś w bf3, jakby był za słaby to bys w ogóle tej gry nie odpalił Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Nowak 0 Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Moze to karta padla nie mam mozliwosci sprawdzenia w innym kompie kazdy smiga na laptopie Cytuj Link to post Share on other sites
marko.s 39 Napisano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 A jak stałeś się posiadaczem tej karty ? Kupiłeś czy dostałeś z pewnego źródła ? Jeśli masz miernik możesz pomierzyć napięcia na molexach. Pomiędzy żółtym a czarnym powinno być 12 V. Pomiędzy czerwonym a czarnym powinno być 5 V. Mierz wtedy jak zasilacz będzie obciążony. Jeśli nie potrafisz to idź do sklepu lub serwisu niech ci przetestują. Niewiele da się tutaj wymyślić. Nie chcę być złym prorokiem ale masz symptomy padniętej karty. Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Nowak 0 Napisano 22 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Kupilem uzywana od goscia u niego dzialala poprawnie a u mnie tylko przez godzine A jak stałeś się posiadaczem tej karty ? Kupiłeś czy dostałeś z pewnego źródła ? Jeśli masz miernik możesz pomierzyć napięcia na molexach. Pomiędzy żółtym a czarnym powinno być 12 V. Pomiędzy czerwonym a czarnym powinno być 5 V. Mierz wtedy jak zasilacz będzie obciążony. Jeśli nie potrafisz to idź do sklepu lub serwisu niech ci przetestują. Niewiele da się tutaj wymyślić. Nie chcę być złym prorokiem ale masz symptomy padniętej karty. Zrobilem tak jak mowisz zmierzylem i wszystko sie zgadza napiecie takie jak napisales Cytuj Link to post Share on other sites
marko.s 39 Napisano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 To nie jest dobra wiadomość. Raczej będzie to co na końcu piszę. Jeśli nie masz kogoś kto mógłby przetestować to idź do serwisu. Niestety ta karta tak ma - dużo jest po "wypieku" sprzedawanych na portalach. Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Nowak 0 Napisano 23 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 A myslisz ze metoda na piekarnik cos pomoze?? Cytuj Link to post Share on other sites
marko.s 39 Napisano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Sprawdziłeś gdzieś indziej czy jest niesprawna ? Jeśli tak to oddaj jak możesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Nowak 0 Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 No wlasnie oddac nie oddam bo to uzywke kupilem na innym kompie tez nie dziala oddalbym do serwisu ale naprawa pewnie przerosnie wartosc karty Postawilem system na nowo nowe sterowniki od plyty glownej i od grafiki, nowa pasta i ozyla Jakim program sprawdzic temperature karty ?? Cytuj Link to post Share on other sites
marko.s 39 Napisano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 To dobrze. Pierwszy lepszy : msi afterburner Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian Nowak 0 Napisano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Zastanawiam sie nad zmiana zasilacza myslisz ze ten zasilacz da rade przy tej karciegraficznej ?? https://www.neonet.pl/zasilacze/modecom-zas-feel2-00-600-atx.html Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Nie - ten zasilacz to tykająca bomba Najtańszy, sensowny, bardzo budżetowy zasilacz jaki znam to https://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-elementum-e2-si-450w-80-eu-1xpeg-120mm-spc197-4073835/ za te same pieniążki można szukać używki bardziej markowego producenta, no ale będzie to używka i tak na prawdę nie wiadomo jak długo podziała, np.: https://allegro.pl/wyprzedaz-coolermaster-g450m-450w-modularny-80-i6737675612.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts