joker5513 2786 Napisano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Po równo 2 tygodniach od oddania mojej karty w salonie XKOM wysoka komisja orzekła o wymianie karty na nową Mam nadzieję że w piątek będzie do odbioru Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 wysoka komisja orzekła o wymianie karty na nową Komisja kontroli gier i układów? ... Zotac nie robi z tym problemów - mój znajomy również swego czasu wysyłał ojajoną 1070 AMP!(to ja ją załatwiłem) i pozytywnie sprawa była załatwiona. Zastanawiam się tylko jak to działa i kto o tym decyduje bo serwis ZOTAC zdaje się znajduje się Makao. Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 (edytowane) W tym przypadku to na 99,9% rozstrzygał serwis X-kom bądź podwykonawca (serwis, który ma certyfikaty i umowy w zakresie roszczeń reklamacyjnych sprzętu elektronicznego bla bla bla) na ich zlecenie. Pierwsze 2 lata gwarancji jest po stronie sklepu (nawet jeśli sklep opisuje, że gwarancja jest producenta, bo w tym przypadku sklep i tak musi się zainteresować problemem wg naszego prawa). I to sklep określa, czy wysyła do producenta, wymienia na nowy i sam już z producentem się użera (szacunek dla x-komu w takim razie bo u mnie morele ciągle odsyłało kartę do Asusa i w końcu straszenie rękojmią spowodowało zwrot pieniędzy) lub odrzuca reklamację z powodu np. rażącego i nieodpowiedniego użytkowania sprzętu (uszkodzenie mechaniczne chociażby). Następne lata określone przez producenta to właśnie wysyłanie na swój koszt do serwisu producenta zamiast do sklepu. Sklep po prostu po 2 latach nie musi się interesować w żaden sposób sprzętem, gdyż ustawowo ma na to 2 lata i reszta okresu są po stronie producenta. Najczęściej piszą formułkę o tym, że ustawowo 2 lata bla bla bla i odsyłaj do producenta jeśli określił dodatkowy okres gwarancyjny. Chociaż też nie zawsze, bo jak sklep ogarnięty i dba o reputację to potrafi za Klienta odesłać na swój koszt. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez KamellotK1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 A ja powiem, że na 100% decydował tu dystrybutor ZOTACa na Polskę/Europę. X-KOM na pewno nie bawił się w wysyłkę za Chiny Ludowe. Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Nie napisałem, że x-kom gdziekolwiek to wysyłał Ale masz rację, równie dobrze dystrybutor każdej firmy na Polskę może to zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Jak dzwoniłem do xkom, bo myślałem, że mi karta pada to powiedzieli, żeby normalnie do nich wysłać, a oni zajmą się resztą (po prawie 3 latach od zakupu). Tak więc wszystko zależy od sklepu. Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Jasne że tak. Akurat x-kom ma dobrą obsługę Klienta w PL o ile nie najlepszą. Morele czy taki Proline niskimi cenami właśnie między innymi takie aspekty traktuje po macoszemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Morele takie aspekty traktuje po macoszemu. O proszę. W ciągu dwóch reklamacji oraz 10 zwrotów owocowi nigdy nie robili mi problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Panowie pomóżcie!! Pilnie!! Xkom rozpatrzył pozytywnie reklamację mojej karty. I według Pana na infolinii mam do dyspozycji 5999zł które zapłaciłem w październiku 2018 i niekoniecznie muszę wybrać taki model jak miałem. Mogę sobie wybrać jakikolwiek inny model karty i zwrócą mi ewentualną różnice w cenie!! Niby z Zotaca byłem zadowolony ale słabo sie kręcił i był trochę głośny, może by więc spróbować innego modelu dostępnego w Xkom... Jaką inną TI spośród tych byście wybrali https://www.x-kom.pl/g-5/c/346-karty-graficzne-nvidia.html?f[1702][123353]=1 Dużo nie chciałbym dopłacac ale może rzucic sie na MSI Lightning i dopłącic te 4 stówki?? https://www.x-kom.pl/p/477282-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-2080-ti-lightning-z-11gb-gddr6.html Doradźcie bo chciałbym już jak najszybciej odzyskać sprawny komputer Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) eee... bierzesz najtańszą kartę z x-kom a 5500 do kieszeni, potem się zastanowisz czy tak nie możesz? @up @up FTW3 jest fajna ale cena u nich to jakiś kosmos... Edytowane 5 Grudnia 2019 przez pendzel_3 Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Szkoda, że EVGA 3-fans u nich kosztuje aż 6999 bo bym na Twoim miejscu ją szarpał. Czemu nie Asus ROG Strix? https://www.x-kom.pl/p/459749-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx-2080-ti-rog-strix-advanced-11gb-gddr6.html Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Z Asusem mam nieprzyjemne wspomnienia związane z traktowaniem klienta przez serwis .... Nie wiem czy przełamałbym barierę psychologiczną i zaufał im ponownie. Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Ja przełamałem i narazie nie żałuję. Ale podobno mają osobną politykę odnośnie reklamacji w przypadku produktów low/mid-end i high-end a jednak ROG to i ich high-end więc zaryzykowałem Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Po krótkim researchu w necie zamówiłem jednak Asusa https://www.x-kom.pl/p/459749-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx-2080-ti-rog-strix-advanced-11gb-gddr6.html Jak kupowałem rok temu była bardzo słaba dostępność i ten Zotac był praktycznie jedynym wyborem... Zmówcie po 3 zdrowaśki żeby przyszła dobra sztuka Mam nadzieje że przez ostatnie 9 lat poprawili działanie swojego serwisu gwarancyjnego i obym w sumie nie musiał tego sprawdzać Tak patrząc na chłodno to myślę że nie najgorzej na tym wyszedłem. Będę miał nową kartę z gwarancją 3 lata "od nowa". Zotac ma w sumie 5 lat ale 3 ostatnie są okrojone i działają tylko dla pierwszego właściciela. Żeby tylko ten Asus był sprawny i miał pamięci Samsunga. Tylko te 3 tygodnie bez kompa ... PS4 pozwoliło przetrwać Edytowane 5 Grudnia 2019 przez joker5513 1 Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 @joker5513 Niech Ci służy! Napisz jak już zamontujesz jak kultura pracy itp. I z tym Asusem to wiesz ... co złego to nie ja 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mozonek 5 Napisano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 (edytowane) Ja od 13.11 czekam na informacje od morele nt mojego duala. Coś czuję że będzie wesoło. Pewnie miesiac polezy i potem napiszą że nie stwierdzono usterki jak pierwszym razem. Ehhh. Edit - Karta wróciła. Jest naprawiona i już nie wyje. Nie wiem co zrobili i dlaczego za drugim razem ale grunt że działa. Edytowane 9 Grudnia 2019 przez mozonek Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Po krótkim researchu w necie zamówiłem jednak Asusa https://www.x-kom.pl/p/459749-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx-2080-ti-rog-strix-advanced-11gb-gddr6.html Jak kupowałem rok temu była bardzo słaba dostępność i ten Zotac był praktycznie jedynym wyborem... Zmówcie po 3 zdrowaśki żeby przyszła dobra sztuka Mam nadzieje że przez ostatnie 9 lat poprawili działanie swojego serwisu gwarancyjnego i obym w sumie nie musiał tego sprawdzać Tak patrząc na chłodno to myślę że nie najgorzej na tym wyszedłem. Będę miał nową kartę z gwarancją 3 lata "od nowa". Zotac ma w sumie 5 lat ale 3 ostatnie są okrojone i działają tylko dla pierwszego właściciela. Żeby tylko ten Asus był sprawny i miał pamięci Samsunga. Tylko te 3 tygodnie bez kompa ... PS4 pozwoliło przetrwać Ten asus spoko, miałem do czynienia z 4 sztukami, zanim poszły pod wodę, bedziesz zadowolony 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) Kur...... nie dostanę jednak tego Strixa. Permanentnie niedostępny. Musiałbym czekać do lutego 2020. Jedyna sensowna wersja RTX 2080ti jaką mają na stocku to Aorus i na taką się zdecydowałem.... https://www.x-kom.pl/p/462108-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2080-ti-aorus-xtreme-11gb-gddr6.html Były jeszcze karty pokroju np. Asus Dual ale nawet tutaj jeden z jej użytkowników walczy z wiatrakami (dosłownie i w przenośni). Dziś zaczyna się 4 tydzień od awarii.... biorę tą i niech się dzieje wola nieba. Do amperee 6 miesięcy wytrzymam nawet jakby się okazała crapem. Edytowane 10 Grudnia 2019 przez joker5513 Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Z tym Aoursem i to właśnie RTX'em to ktoś u nas na forum już miał przebłyski. Był gorący i głośny ... miejmy nadzieje, że jednak nie dostaniesz takiej spartolonej wersji Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 No to @Joker, skoro wiesz że Amper robi wjazd za pół roku, a 2080 Ti mają crap only na stanie - to czemu nie wziąłeś dobrej 2080S? Moim zdaniem strata 15% (?) wydajności kosztem o wiele lepszej kultury pracy to nie jest żadna strata... Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Posiadam aorus rtx 2070 super i nie narzekam jest cicha i się nie grzeje Kruchy Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Jeszcze w życiu nie zmieniłem sprzętu na gorszy... Zobaczymy czy to crap czy nie - i tak jestem już 200zł do przodu. Jak mnie wybitnie wnerwi to zwrot karty i pełen refund... Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Jeszcze w życiu nie zmieniłem sprzętu na gorszy... Zobaczymy czy to crap czy nie - i tak jestem już 200zł do przodu. Jak mnie wybitnie wnerwi to zwrot karty i pełen refund... Zawsze musi być ten pierwszy raz Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Never Downgrade'y są dla słabych Dam szansę Aorusowi, tym bardziej że nic mnie to nie kosztuje. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 (edytowane) Never Downgrade'y są dla słabych Dam szansę Aorusowi, tym bardziej że nic mnie to nie kosztuje. AORUSY 2080Ti są zacne, kilka testowałem w tym z blokiem LC i niezłe na nim rekordy powbijałem ;-) Będziesz zadowolony z AORUSA Xtreme. Ciekawe jak poleci, mi pod LC poszła sztuka na 2170/16400 do benchy. Edytowane 11 Grudnia 2019 przez EH_Gosu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts