Kukiz 3 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Witam,wczoraj zabrałem się za modernizację mojego starego komputera i wszystko działało poprawnie oprócz tego, że nie mogłem włączyć trybu aero w Windowsie 7. Sprawdziłem, czy komputer widzi moją kartę graficzną (GTX 670) i widzi, ale AMD atombios. Monitor jest podłączony do karty graficznej kablem HDMI i co ciekawe mam normalnie obraz. Wentylatory kręcą się normalnie. Próbowałem zainstalować sterowniki do karty, ale program NVIDII informuje, że "nie widzi odpowiedniego systemu graficznego". Co zrobić, żeby komputer widział moją kartę graficzną? Dzieki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 i widzi, ale AMD atombios. Czy to była Twoja poprzednia karta? Jeżeli tak to czy odinstalowałeś z systemu sterowniki po AMD i wyczyściłeś rejestr systemowy? Cytuj Link to post Share on other sites
Kukiz 3 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Czy to była Twoja poprzednia karta? Jeżeli tak to czy odinstalowałeś z systemu sterowniki po AMD i wyczyściłeś rejestr systemowy? Tak, to była moja poprzednia karta. Nie odinstalowywałem żadnych plików, bo zmieniałem dysk i na nim zainstalowałem system na nowo. Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Instalowałeś system po zmianie karty na GTX, a w systemie jest widoczna jako AMD? To faktycznie jakaś anomalia. Pokaż screena z Menedżera urządzeń. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Wyglada tak jakby podlaczyl monitor pod plyte glowna a nie pod karte graficzna Cytuj Link to post Share on other sites
Kukiz 3 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Instalowałeś system po zmianie karty na GTX, a w systemie jest widoczna jako AMD? To faktycznie jakaś anomalia. Pokaż screena z Menedżera urządzeń. sprawdzałem tam wcześniej i jest napisane "standardowa karta graficzna VGA" Wyglada tak jakby podlaczyl monitor pod plyte glowna a nie pod karte graficzna niestety tak nie jest Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 "standardowa karta graficzna VGA" Bez zainstalowanego sterownika NVIDIA tak powinno być. jaki masz system? Cytuj Link to post Share on other sites
Kukiz 3 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Bez zainstalowanego sterownika NVIDIA tak powinno być. jaki masz system? Windows 7 Home Premium (64 bit) Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Możesz pokazać screena z Menedżera urządzeń i screena z tego komunikatu instalatora NVIDIA. Czy pobierasz odpowiedni sterownik do swojego systemu? Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez lonialomax Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts